Szokásos forduló, új győztes

Folytatódott a darts versenyek sorozata Szombathelyen, március 31-én pénteken másodszorra rendeztünk Magyar Darts Liga fordulót az évben. Április 2-án, vasárnap pedig a Goldfisch Darts Open 2. fordulójára fog sor kerülni. Ahogy általában, most is tartogatott meglepetést az este: a verseny győztese klubunk fiatal játékosa, Csóka Dani lett.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen számos izgalmas pontja volt még a játéknapnak. 30-an álltak a táblák elé, szerte a régióból voltak versenyzők, de még Tatáról is érkezett egy játékos. A 4 és 3 fős csoportokból, amelyek között halálcsoportok is voltak, két-két játékos juthatott a 16-os főtáblára. A legjobb 16 között minden meccsen kivétel nélkül a csoportelsők diadalmaskodtak. Győrvári Gergő kimagasló játékkal, 4-1-re győzte le Csóka Andrást, de alakult két meccs nagyon szorosan is. Derdák Zoltán a sokadik meccsnyilát tudta értékesíteni Galambos Bence ellen a 4-3-as győzelemért, miközben Bence is dobott több kört a továbbjutásért. Szabó András is meccsnyilakat hibázott Takács Zoltán ellen 3-3-nál, így nem sikerült neki a bravúr.

A legjobb 8-ban Győrvári Gergő nem tudta megismételni az András ellen felmutatott jó játékát, 4-0-ra kikapott Csóka Dani ellen, miközben Kámán Lehel sem engedett leget Pósfai Miklósnak. A Szomszéd Darts SE játékosai közül Farkas Gergő is 4-0-ás vereséget szenvedett Takács Zoli ellen, Torda Tibor viszont legyőzte Derdák Zolit, ezzel a 4 közé jutott, így az elődöntőben Lehellel találkozott. Lehel és Tibi is magas szinten játszottak, végül Lehel 4-1-re behúzta a találkozót. A másik elődöntőt Takács Zoli és Csóka Dani játszotta. Taki 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, Csóka Daninak szenzációs kiszállókkal mégis sikerült fordítania, és 4-3-ra nyernie, amire nem számítottunk a meccs első fele alapján.

A 13 éves Csóka Dani első döntőjét a március 4-én megrendezett Goldfisch Openen játszotta versenyeinken, akkor alulmaradt Varga Mártonnal szemben. Most azonban még nagyobb támogatást, szurkolást kapott, annak ellenére, hogy klubtársával játszott. Dani 2-0-ás vezetésre tett szert, majd Lehel szépített. A 4. legben mindketten rengeteg nyilat kihagytak a duplára, mire Lehel eltalálta a D1-et. 2-2-es állásnál mindkettőjük hibázott: Lehel 122-re, Dani 16 pontra sokallt be. Ezt a leget végül Dani húzta be, majd a következőben Lehel egy 78-as befejezéssel vágott vissza. A döntő legben Dani 102-re a D16-ot hibázta, Lehel pedig 83 pontról csak 60-ig jutott le. Daninak még a következő körben sem lett meg a kiszálló, de Lehel sem birkózott meg a 60 ponttal. Csóka Dani több esélyt pedig nem hagyott, első nyílra kidobta a D16-ot. Dani meccsátlaga 55.01, Lehelé 57.77 lett, de az első 9 nyilas átlaguk lényegesen magasabban alakult. Dani nevéhez fűződik még egy 119-es kiszálló is a meccsről, Lehel pedig egy 180-as dobást jegyezhet. Lehelnek 16, Daninak 18 nyilas volt a legjobb lege.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyről készült képek a galériában megtekinthetők.

1. Csóka Dániel, 2. Kámán Lehel, 3. Torda Tibor és Takács Zoltán