Meglepetések a Goldfisch Open idei első fordulóján

Izgalmas délutánban, nem mindennapi eredményekben volt része mindenkinek, aki március 4-én, szombaton ellátogatott saját rendezésű versenysorozatunk, a 8 fordulós Goldfisch Darts Open 2023-as első fordulójára.

A létszámra nem lehetett panasz, hiszen 33 versenyző részt vett, a legtöbben Szombathelyről és környékéről érkeztek, de egy-egy játékos Sopronból, Körmendről, Zalaegerszegről is eljött. Akadtak viszont „hiányosságok”, hiszen klubunk legjobbjai közül most többen nem jöttek el, például Kámán Lehel, Kámán Csongor, vagy éppen Kozmor József sem. A csoportkör barátságos volt, hiszen az 1 db 5 fős és a 7 db 4 fős csoportból egyaránt 3-3 ember továbbjuthatott. A csoportelsők egyből a legjobb 16 közé, a másodikok viszont egy-egy harmadikkal küzdöttek meg ezért az eredményért. Ebben a körben még többnyire az esélyesebbnek vélt versenyzők nyertek, de például Tóth Dániel „Baltás” egy nagyon kiélezett meccsen 4-3-ra legyőzte Budavári Zsombort. Németh Albert és Derdák Zoltán mérkőzése is nagyon szorosnak és hosszúnak bizonyult. Zoli 3-3-as állásnál a D1-re dobott el sok nyilat a meccsért, míg Albi a D7-tel küzdött, végül Albinak sikerült bedobni a győztes nyilat.

A legjobb 16 között nagyon izgalmas meccsek alakultak, csak 4 csoportelső tudott nyerni 8-ból. Több összecsapás is 4-3-ra végződött, Győrvári Gergő megszorongatta Dobos Dávidot, de végül Dávid nyert 4-3-ra. Ugyanígy járt Mányoki Krisztián is, csak egy kevésen múlt, hogy legyőzze Ágoston Károlyt, de végül Karesz örülhetett. Pósfai Miklós és Csóka Dani mérkőzése is döntő legig eltartott, amelyet Dani meg tudott nyerni a pár éve rendszeresen az élen végző Mixi ellen. A legnagyobb szenzációt mégis a Szendrő Szilárd-Takács Zoltán meccs hozta. Szilárd csoportelsőként jutott a főtáblára, és Takács Zoli ellen végig fej-fej mellett haladt a legek tekintetében. A döntő legben Takinak jelentős előnye volt, de a duplát két körből sem találta el, Szilárd pedig 3 db 100-as kör után odaállt a 85 ponthoz, és megoldotta! Ez is bizonyítja, hogy a dartsban sosem szabad feladni, csak akkor van vége egy meccsnek, ha valaki az utolsó duplát megoldotta, és bármikor születhetnek nem várt eredmények. Az írótáblára írt döntő legről készült fotó megtekinthető a többi kép között a galériában.

A legjobb 8 között sor került egy Csóka András-Dobos Dávid párharcra, amelyet Dávid nyert 4-1-re. Szilárd Csóka Dani ellen már nem tudta megismételni a bravúrt, 4-0-ra alulmaradt. Versenyben volt még Tóth Dániel „Baltás” is, aki Ágoston Karesz ellen 2-2-es állásnál megoldott egy 130-as bullos kiszállót, a következő legben pedig esélyt sem hagyott Karesznek, így ő is a legjobb 4-be jutott. Szintén a 4 közé dobta magát Varga Márton, aki idén év elején igazolt hozzánk Sopronból. Neki Moldvai Balázson és Németh Alberten keresztül vezetett az útja, mindkettőjük ellen 4-0-ás sikert ért el, sőt az elődöntőben Dobos Dávidot is legyőzte 4-0-ra. A másik elődöntő Csóka Dániel és Tóth Dániel között zajlott. Ezen a meccsen mindketten gyengébben játszottak a korábbiakhoz képest, Baltás nem tudta megismételni szenzációs játékát, így Csóka Dani nyert 4-2-re.

A döntőt így két olyan játékos játszotta, akiknek ez volt az első döntője nálunk. Varga Marci az előző mérkőzéseihez hasonlóan ismét 3-0-ra vezetett, csakhogy ezután Danika 3 leget is megnyert. A 3-3-as állásért egy nem mindennapi 70-es kiszállót oldott meg (T15 T5 D5). A döntő legben azonban Marcinak jött ki jobban a lépés, ő nyerte a Goldfisch Darts Open idei első fordulóját.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

1. Varga Márton, 2. Csóka Dániel, 3. Dobos Dávid és Tóth Dániel „Baltás”