Megkezdtük a 2023-as versenyévadot

A Szombathelyi Darts Club SE február 15-én rendezte idei első versenyét az új klubhelyiségben, a DOMUS bevásárlóközpontban. Ez a játéknap volt a Magyar Darts Liga idei első hazai, a régióban pedig a második forduló.

A február 6-án Mosonmagyaróváron rendezett első fordulón még szolid volt a létszám, a mi versenyünkre azonban már sokkal többen jöttek, Szombathely vonzáskörzetéből, szám szerint 34-en. 2 db 5 fős és 6 db 4 fős csoportba sorsoltuk a játékosokat, amelyekből a legjobb 3 versenyző juthatott tovább a főtáblára. Elmondható, hogy voltak már a csoportokon belül is gyakran visszatérő párosítások, és olyanok is, akik most találkoztak először.

Az egyenes kieséses szakasz első körében a csoport 2. helyezettek játszottak egy-egy 3. helyezettel, majd a győztesek egy-egy csoportelsővel. Az első kör mérkőzései között még kevés volt a szoros meccs, néhány meglepően egyoldalúnak ígérkezett az eredmények alapján. A legjobb 16 között azonban már semelyik összecsapás sem alakult 4-2-nél simábban, tehát az összes párharc izgalmasnak bizonyult ebben a körben. Szolnoki Tamásnak nagy csatában, 4-3-ra sikerült legyőznie Petrovics Bálintot, ezután Tamás még Kámán Lehel ellen is meccsben volt a dobogóért. Lehelnek már ez előtt, a legjobb 16 között sem volt könnyű dolga, hiszen Szabó András ellen csak a döntő legben sikerült kicsikarnia a győzelmet. Szintén 4-3-as nyolcaddöntő született Dobos Dávid és Kovács Zsolt részéről, melyből Zsolti jött ki győztesen, aki végül a legjobb 8 között 4-3-ra maradt alul Kámán Csongorral szemben.

Az elődöntőkben is folytatódtak a szoros összecsapások, mindkét találkozó 4-3-ra végződött. A felső ágon Kámán Lehel és testvére, Csongor mérkőzött meg, végül Lehel nyert. A másik meccset pedig Csóka András és Takács Zoltán vívta, amely párosításnak szintén nagy múltja van már az elmúlt versenyekről. A végén Takács Zolinak jött ki jobban a lépés, így ő játszhatta a döntőt Lehellel. Számos versenyünkön döntőzött már Lehel és Taki, ezúttal is ők küzdöttek meg az aranyéremért. Habár Lehelt többen is megszorongatták a verseny során, Takács Zolinak ez most nem igazán sikerült a döntőben, csak egy leget fogott. Ezen a versenyen nem a döntő hozta végül a legnagyobb csatát.

Gratulálunk minden Résztvevőnek az elért eredményekhez.

A versenyről készült képek a galériában megtekinthetőek.

1. Kámán Lehel, 2. Takács Zoltán, 3. Csóka András és Kámán Csongor