Évadzáró Goldfisch Open

December 3-án, szombaton sor került a 2022-es év utolsó versenyére Szombathelyen, amelyet a Goldfisch Darts Open versenysorozatunk 8. állomása jelentette. Utolsó forduló lévén a fordulón megszerezhető dobogós pozíciókon kívül az összesített ranglistán elért helyezésekért is folyt a küzdelem.

Nem kevesebb, mint 33 versenyző állt a táblák elé. A Szombathelyi Darts Club SE játékosain kívül jellemzően csak a megyehatáron belülről érkeztek, többen most először próbálták ki magukat nálunk versenyhelyzetben. Nekik is volt esélyük, hiszen néhány éljátékos mellett sokan voltak a mezőnyben, akikkel könnyebben fel lehet venni a versenyt. 1 db 5 fős és 7 db 4 fős csoportot sorsoltunk, mindegyikből hárman juthattak tovább az egyenes kieséses szakaszba. Már a csoportmeccsek során is találkozhattunk nem várt eredményekkel, némelyik csoportban az utolsó játszmáig kérdéses volt a továbbjutók személye.

A csoportkör után ezúttal is az egyenes kieséses szakaszban folytatódott a verseny a legjobb 24 játékosnak. Az összesített ranglistán az élen állóknak fontos volt, hogy egy jó pozíciót szerezzenek meg a helyezésük megtartásához. Kámán Lehel és Dobos Dávid egy csoportban voltak, Lehel elsőként, Dávid másodikként jutott tovább. Ezután Dávid az elődöntőig menetelt, ahol Takács Zoltánnal találkozott. Zoli pedig még leget sem engedett ezen a meccsen. A másik ágon Kámán Lehel érkezett, legyőzte a Csóka Dani ellen győzedelmeskedő Nagy Gergelyt, majd a Németh Albert ellen hátrányból fordító Horváth Imrét is. Az elődöntőben Kozmor „Duda” Józseffel csapott össze, Dudának egy nyert leggel kellett beérnie a döntőbe jutásért folyó küzdelemben. Mivel Kámán Lehel, Takács Zoltán és Dobos Dávid is a legjobbak közé jutott, már tudni lehetett, hogy nem változik köztük a sorrend a ranglistán.

Az idei év során számtalan alkalommal játszott már döntőt Kámán Lehel és Takács Zoltán, és ez most sem alakult másképp. Igazán kiélezett mérkőzés alakult, fej-fej mellett haladtak, döntő legbe torkollott a párharc. Az utolsó játszmában Takács Zoli dobott először kiszállóra, de 120 pontra nem jött a dupla. Lehel 84 pontra dobott 20-ast és T14-et, de a D11 nem sikerült neki, és ez volt az egyetlen meccsnyila, mivel Zoli megoldotta a kiszállóját. Ezzel Takács Zolinak sikerült legyőzni Lehelt a döntőben, és megnyerni az utolsó fordulót, de az összesített ranglistán Lehel végzett az élen, Zoli a második, Dávid a harmadik lett.

Lehel az összesített első, a fordulón elért második helyezésen kívül még az extra díjazást is megnyerte, hiszen a Goldfisch Horgászbolt jóvoltából díjazásra került a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszálló. Lehel még egy csoportmeccs során éppen a 130-at oldotta meg, magasabbat pedig nem ért el senki a versenyen.

Gratulálunk minden Résztvevőnek az elért eredményekhez!

A versenyről készült képek a galériában tekinthetőek meg.

1. Takács Zoltán, 2. Kámán Lehel, 3. Dobos Dávid és Kozmor József