A 2022-es szezon utolsó szombathelyi MDL fordulója

Újabb szezon ért véget Szombathelyen a Magyar Darts Liga versenysorozatát illetően október 12-én a helyi 9. fordulóval, a régióban azonban még nem zárult le a küzdelem, hiszen október 20-án Körmenden még rendeznek egy megmérettetést.

Az elmúlt hétvégén megrendezett háromnapos szombathelyi darts események után 10.12-én, szerdán várt a versenyzőkre a soron következő MDL forduló. A játék szeretetét bizonyítja, hogy a darts hétvége után, szerdán is 27-en eljöttek. Szerte a környékről, Zalaegerszeg és Sopron térségéből is érkeztek. A 27 nevezőt 3 db 4 fős és 5 db 3 fős csoportokba sorsoltuk, amelyek esetében jóval korlátozottabb a verseny, mint 5-6 fős csoportok esetén. Több csoportban is együtt érkező játékosok kerültek össze, körbeverés azonban semelyikben nem alakult ki. A legnagyobb meglepetést a csoportkörben klubunk fiatal játékosa, Csóka Dániel jelentette, aki Kámán Csongort és Kámán Lehelt is legyőzte.

A csoportmérkőzések után 16-os főtáblán folytatódott a csata. A legjobb 16 között Bertalan László (Körmendi DC) 3-1-re is vezetett Kámán Lehel ellen, a győzelmet azonban mégsem sikerült elérnie. Ezután Lehel már a legjobb 8 között összekerült Takács Zoltánnal, akivel gyakran a döntőben méri össze tudását. Lehel nem bízta a véletlenre, és 4-0-ra felülmúlta riválisát. A legjobb 8 között mérkőzött meg Csóka András és Csóka Dani is. Dani 5 nappal korábban a III. Haladás Openen is legyőzte Andrást, és most is sikerült felülkerekednie rajta. Így Dani a legjobb 4-be jutott, akárcsak a legutóbbi szombathelyi MDL fordulón. Ott azonban a kimagasló formában játszó Torda Tibor ellen már nem tudott egy legnél többet megnyerni.

A másik elődöntőben Kámán Lehel és Ágoston Károly vívtak meg, amely találkozó Lehel 4-1-es győzelmével ért véget. Így aztán Torda Tibor-Kámán Lehel döntőre került sor. Lehel magabiztosan kezdte a meccset, 2-0-ra, majd 3-1-re vezetett, a Szomszéd Darts Sport Egyesület játékosa viszont nem adta fel, és egyenlített. A döntő legben Lehel vezetett, meccsnyilak voltak a kezében, így mindenki Lehel győzelmét várta, Tibi azonban egy fergeteges, 164-es kiszállót (T20 T18 Bull) oldott meg a győzelemért, amire senki sem számított, néhány másodperc alatt mindenkinek be kellett látni, hogy ezt a döntőt bizony Torda Tibi nyerte meg. Az összesített ranglistán viszont Kámán Leheltől már nem lehet elvenni az első helyet, ellenben Csóka Andrásnak 20 pont hátrányból még maradt esélye Takács Zoltánt elérni a 2. helyen az utolsó körmendi fordulón.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyről készült fotók megtekinthetőek a galériában.

1. Torda Tibor, 2. Kámán Lehel, 3. Csóka Dániel és Ágoston Károly