Harmadik Szombathelyi Darts Hétvége

Az előző két év sikeres rendezése után idén már harmadik alkalommal rendeztük meg a Szombathelyi Darts Hétvégeként emlegetett, háromnapos darts rendezvényt a Haladás Sportkomplexum sportcsarnokában. Pénteken a korábbi évekhez hasonlóan a Haladás VSE-vel közösen szervezett Haladás Opennel kezdődött a megmérettetés, majd szombaton a 2022-es szezon 7. Egyéni Országos Bajnoki fordulóját rendeztük meg a Magyar Darts Szövetséggel együttműködve, míg vasárnap az egyfordulós Egyéni Magyar Kupára került sor.

Az előkészületeket követően október 7-én, pénteken 18:00-kor kezdetét vette a Haladás VSE-vel közösen szervezett III. Haladás Open, amelyen bárki elindulhatott – kezdők és versenyengedéllyel rendelkező játékosok egyaránt. Összesen 65-en vettek részt a megmérettetésen, férfiak és nők egy mezőnyben. A hétvégén ezen a versenyen próbálták ki magukat a legtöbben a Szombathelyi Darts Club SE tagjai közül: összesen 20-an, rutinosabb és kezdő játékosok egyaránt. De érkeztek versenyzők Szombathely vonzáskörzetéből és az ország távolabbi tájairól is.

A verseny csoportmérkőzésekkel, majd egyenes kieséssel zajlott. Végül úgy alakult, hogy a legjobb 8 között már csak egy szombathelyi, Dobos Dávid volt versenyben, aki a negyeddöntőben kapott ki a remekelő Oláh Sándor Balázstól, a Smile Darts Club versenyzőjétől. A fináléban végül a Kámán Lehelt is legyőző Major Nándor, és Katona Dávid között dőlt el az aranyérem sorsa, amely után a kaposvári Major Nándor örülhetett. 3. helyen végzett Jagicza Gábor és Oláh Sándor Balázs is.

A versenyről készült képek elérhetőek a Haladás VSE Facebook oldalán (fotók: Takács Gergő).

A Szombathelyi Darts Club SE csapata

Október 8-án, szombaton az Egyéni Országos Bajnoki fordulóval folytatódott a hétvége, amelyre 90 férfi és 17 női versenyző nevezett, köztük 13 szombathelyi játékos a férfiak között. A legjobb eredményt klubunk éljátékosa, Kámán Lehel érte el egy 2. helyezéssel, aki az elődöntőben 9-3-ra legyőzte Takács Gábort, a DÖ-MIK Darts Club versenyzőjét, végül a döntőben 11-8-ra alulmaradt Rucska Józseffel, a Honvéd Auróra Sportegyesület versenyzőjével szemben, aki egyébként a másik elődöntőben a III. Haladás Open győztesét, Major Nándort győzte le 9-7-re. A hazai játékosok közül 9. helyen végzett Dobos Dávid és Csóka András is, András éppen Leheltől kapott ki 7-6-ra a nyolcaddöntőben. 17. helyezést ért el Győrvári Gergő és Kozmor József. 33. lett Ágoston Károly és Szabó András, míg a 65. helyen végzett Bogáti László, Budavári Zsombor, Kovács Benjámin, Németh Albert, Szendrő Szilárd és Vadasi Benedek.

A hölgyek között szombathelyi versenyző nem indult. 1. helyezést ért el Turai Krisztina (Szolnoki Baglyok Darts Club), 2. lett Ölei Annamária (Gőri Darts Club), míg a dobogó alsó fokára Kovács Tamara (Szolnoki Baglyok Darts Club) és Erdei Nóra (Phoenix Darts Sport Egyesület) állhatott fel.

A szombati Egyéni OB teljes ágrajza elérhető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában.
A színpadon lejátszott mérkőzések visszanézhetőek a Magyar Darts Szövetség YouTube csatornáján.

A szombathelyi Egyéni OB férfi győztesei

Ezzel a hétvégének még nem volt vége, 9-én, vasárnap az Egyéni Magyar Kupával zárult az eseménysorozat. Erre a versenyre összesen 85 férfi és 16 női nevezés lett leadva. Szintén az ország számos klubja delegált versenyzőket, a szombathelyiek közül végül 14 férfi versenyző állt a táblák elé. A lebonyolítás csoportmérkőzések, majd egyenes kiesés útján zajlott. A legjobb helyezést ezen a napon egy 5. pozícióval Kámán Csongor érte el, aki Takács Gábortól kapott ki a negyeddöntőben. Csongor testvére, Lehel szintén Takács Gábortól kapott ki: a szombati játéknapon sikerült legyőznie őt az elődöntőben, vasárnap viszont vereséget szenvedett tőle a legjobb 16 között. Lehelen kívül más nem végzett a 9. helyen a szombathelyiek közül, 17. lett viszont Ágoston Károly, Csóka András, Dobos Dávid, és Szendrő Szilárd is. A 33. helyen végzett Kozmor József (Ő éppen Leheltől kapott ki), Rózsahegyi Nátán és Szabó András, míg Bogáti Lacinak, Budavári Zsombornak, Csóka Daninak, Galambos Bencének és Martina Petinek a 65. helyezéssel kellett beérnie.

A férfi döntőt Kovács Patrik (Honvéd Auróra SE) nyerte Vida Mihály (Hírös Hunok DC) ellen 11-2-re. Harmadik lett Takács Gábor és Borbély András (Pápai Holdkő CD). A hölgyek mezőnyében aranyérmes lett Erdei Nóra, ezüstérmes Kovács Tamara, bronzérmesek pedig Csombok Krisztina (Smile DC) és Turai Krisztina.

A színpadon lejátszott mérkőzések erről a napról is visszanézhetőek a Magyar Darts Szövetség YouTube csatornáján.

Gratulálunk minden Résztvevőnek az elért eredményekhez!

Végezetül szeretnénk megköszönni a Haladás VSE-nek, a Haladás Sportkomplexumnak, a Magyar Darts Szövetségnek, a Pannonsport Kft-nek és minden támogatónknak, továbbá mindenkinek, aki aktívan segítette a helyszín kiépítését, és a versenyek lebonyolítását.