Népes mezőny a Goldfisch Openen

Október másodikán, vasárnap elérkezett a Goldfisch Darts Open versenysorozatunk 7. fordulója, amely ismét sok dartsot kedvelő embert vonzott a Haladás Sportkomplexumba. Ráadásul a hétvégén két másik versenyt is rendeztek a régióban: pénteken Körmenden, szombaton Gógánfán volt Magyar Darts Liga forduló. Ennek ellenére a mi versenyünkön összesen 42 játékos állt a táblák elé, amelyre nem volt példa az elmúlt versenyeken.

Szerte a környékről érkeztek versenyzők, és a magas létszám ellenére is voltak többen a rendszeres résztvevők közül, akik ezt a fordulót kihagyták. Volt azonban 3 játékos (Cser Dávid, Csóka Dániel és Takács Zoltán), akik mindhárom versenyre elmentek a hétvégén, nekik külön gratulálunk a kitartásért. A vasárnapi versenyünkön a 42 főt 2 db 6 fős és 6 db 5 fős csoportba sorsoltuk, melyekből a legjobb 4 helyezett továbbjutott a 32-es főtáblára. Így akár egy győzelemmel is tovább lehetett jutni. A csoportokban és a főtáblán is sok olyan résztvevő mérkőzött meg egymással, akik korábban még nem találkoztak. A legjobb 32 között kivétel nélkül a csoportban jobb helyezést (1-2. helyezés) elérők nyertek a 3-4. helyezettek ellen. A legjobb 16 között már összekerültek nagyobb nevek, például Dobos Dávid és Ágoston Károly. Ezen a meccsen Dávid 6 duplára dobott nyílból 4-szer betalált, ezzel 4-0-ra győzött. Mányoki Krisztiánnak Kámán Lehel jelentette a verseny végét szintén a legjobb 16 között, miközben Csóka András pedig Somogyi Robit győzte le 4-1-re.

A legjobb 8 között két döntőnek beillő találkozóra is sor került, hiszen itt találkozott Kámán Lehel és Dobos Dávid, valamint Csóka András és Kozmor „Duda” József. Lehelnek 4-3 arányban sikerült legyőzni Dávidot. András 3-0-ás vezetésre tett szert Duda ellen, azonban utána valami történt, és Duda fordított. A legnagyobb meglepetést azonban Derdák Zoltán jelentette, akinek ez volt a második versenye nálunk. Egy könnyebb ágra került, a legjobb 8 között pedig legyőzte Horváth Imrét is, így már biztos volt számára a dobogós helyezés. Ha ez nem lett volna elég, még egy 130-as kiszállót is megoldott a nyolcaddöntő során, ami különdíjat jelentett számára, mivel magasabbat senki más nem ért el.

Derdák Zoltánnak az elődöntőben Kámán Lehellel kellett megküzdenie, ezen a meccsen Lehel 4-1-re nyert. A másik elődöntőben Kozmor „Duda” József a Győrvári Gergőt legyőző Takács Zoltánnal találkozott. Taki 4-2-es győzelmet aratott klubunk játékosával szemben, így kialakult a versenyről versenyre visszatérő Kámán Lehel-Takács Zoltán döntő. Két nappal korábban is ők döntőztek a körmendi MDL fordulón, akkor Lehel egy leget engedett el, most pedig még annyit sem. Lehel 84,68-as átlagot ért el a 61,83-mal szemben, emellett egy 127-es kiszállót is megoldott (T20 T17 D8), így esélyt sem hagyott Takinak, akinek nem jöttek a jó körök. Az összesített ranglistán is a két döntősünk áll az élen, ezzel a győzelemmel Lehel 12 pontra növelte az előnyét az utolsó forduló előtt.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyről készült képek megtekinthetőek a galériában.

1. Kámán Lehel, 2. Takács Zoltán, 3. Kozmor József és Derdák Zoltán, legmagasabb kiszálló (130): Derdák Zoltán