Szeptemberi szombathelyi MDL forduló

Szeptember 21-én, szerdán elérkeztünk az idei 8. szombathelyi Magyar Darts Liga fordulóhoz, amely újra izgalmakat tartogatott a dartsosok számára.

A szerdai napon összesen 28 fő állt a táblák elé. Érkeztek Szombathelyről, Sopronból, Körmendről, Zalaegerszegről, és szerte a környező településekről, azonban a ranglista éllovas Kámán Lehel ezt a fordulót kihagyta. 4 db 4 fős és 4 db 3 fős csoportba sorsoltuk a résztvevőket, mindből a legjobb 2 játékos juthatott a 16-os főtáblára. Némelyik csoportban igazán érdekes eredmény született. Szabó András, Kovács Zsolt és Kővári Krisztián például azonos legkülönbséggel verték körbe egymást. A versenykiírás értelmében az aktuális liga ranglista döntött a továbbjutás sorrendjéről, így Kővári Krisztián volt kénytelen búcsúzni. De nem volt mindennapi az 5. csoportban kialakult eredmény sem, amelyből Kozmor „Duda” József kiesett, miután kikapott a 13 éves Csóka Danitól. Dani azonban kikapott Szendrő Szilárdtól, aki csoportelső lett.

Az egyenes kieséses szakaszban szintén izgalmas párharcok következtek. Mányoki Krisztiánnak ezúttal sikerült legyőzni Kovács Zsoltot 4-2-re. (Krisztián legutóbbi versenyén is Zsoltival került össze, akkor 3-0-ás vezetésből kapott ki 4-3-ra.) Azonban a legkiélezettebb meccset Kámán Csongor és Csóka Dani játszották. Csongor vezetett 3-0-ra, de Dani képes volt innen fordítani, és megnyerte a meccset.

A legjobb 8 között még szorosabbá váltak az összecsapások. Petrovics Bálint legyőzte Mányoki Krisztiánt 4-2-re. Csóka Dani a Csongor elleni győzelem után sem remegett meg, és Szabó András ellen is sikerrel vette az akadályt. Radasits Márk elég nagy ellenállást mutatott Dobos Dávid ellen, végül Dávidnak 4-3-ra sikerült nyernie. És sor került egy klasszikusnak mondható Csóka András-Takács Zoltán meccsre is a negyeddöntők között. András az elmúlt alkalmakkor rendszereden vereséget szenvedett Takács Zolitól, most azonban felszívta magát, és 101,1-es első 9 nyilas átlaggal, illetve 86,9-es meccsátlaggal felülkerekedett Takin, aki elismerte András kimagasló teljesítményét. Így alakult ki a legjobb 4 mezőnye.

Az elődöntőket Petrovics Bálint és Csóka András, illetve Dobos Dávid és Csóka Dani vívták, Dani ráadásul most először jutott a legjobb 4 közé. András Petrovics Bálint ellen is 4-1-es sikert ért el, Dávid pedig 4-0-ra maga mögé utasította Danit, aki azonban így is gyönyörű eredményt ért el. Így aztán klubunk két éljátékosa, Csóka András és Dobos Dávid játszotta a finálét. Nem múlott el emlékezetes pillanatok nélkül a döntő sem. Az első leget András elbizonytalanodása után Dávid 52-ről 2 nyíllal megoldotta (20, D16). A második legben András egynyilas kiszállón volt, mikor Dávid 98-ról kiszállt 20, D19, D20 kombóval. Ha ez nem lett volna elég, a következő leget 100-ról 20 D20 D20 úton oldotta meg Dávid. Az utolsó legben is egy hasonlóra készült a fiatal versenyzőnk, ekkor 96-ra a 20-as után megvolt a D18, a D20 azonban belülre ment. Minden esetre Dávid 4-0-ra, elég demoralizáló módon nyerte meg a döntőt.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyről készült fotók megtekinthetők a galériánkban.

1. Dobos Dávid, 2. Csóka András, 3. Petrovics Bálint és Csóka Dániel