Újra Goldfisch Open

Mindössze két hét telt el saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Open 5. fordulója óta, augusztus 21-én vasárnap ezt már a 6. forduló követte.

Mivel ezen a hétvégén Szolnokon is versenyt rendeztek utánpótlás korúaknak, néhány fiatal játékosunk, köztük a ranglistát vezető Dobos Dávid sem növelhette pontjait ezen a fordulón. A létszámra azonban így sem volt panasz: 33 nevezővel kezdődött meg a verseny. A megszokott mezőnyön túl többen is visszatértek, akik az elmúlt fordulók során kóstoltak bele a versenysorozatba. De akadt olyan is, aki most először próbálta ki magát nálunk versenyhelyzetben. Ráadásul a csoportlétszám is kedvezően alakult: mind a 8 csoportból hárman juthattak tovább. Körbeverés is kialakult, Ágoston Károly, Kámán Csongor és Csóka András között, köztük a legarány döntött a továbbjutás sorrendjéről.

A legjobb 16 között már egyre izgalmasabbak lettek a meccsek, de itt nagy meglepetések még nem születtek. Itt a legszorosabb párharcnak a Kozmor „Duda” József – Ágoston Károly találkozó ígérkezett, amelyet Duda 4-3-ra megnyert. A legjobb 8-ban már született néhány érdekes eredmény. Győrvári Gergő 4-0-ra legyőzte Csóka Andrást, akinek nem ment jól a játék, Már Horváth Imre ellen is épphogy meglett számára a győzelem a legjobb 16-ban. Szandi Ákos játék nélkül jutott a legjobb 8-ba, ahol a remek formában lévő Takács Zoltántól kapott ki 4-1-re. Az elődöntőben azonban nem került sor a versenyről versenyre visszatérő Csóka András – Takács Zoltán összecsapásra, hiszen Győrvári Gergő várt Takira. A másik ágon a Kámán testvérek nyerték a meccseket, mígnem az elődöntőben találkoztak.

A Kámán testvérek elődöntője Lehel 4-0-ás győzelmével zárult, míg Takács Zoli is 4-0-ra múlta felül Győrvári Gergőt. Ráadásul a meccs során Gergő besokallt 180 pontra: két T20-as dobás után véletlenül a harmadikat is beleejtette a T20-ba, de még így is dobhatott kiszállóra a legben. Végül ezen a napon is a már jól megszokott, már klasszikusnak mondható Kámán Lehel – Takács Zoltán döntő következett. Habár a két héttel korábbi versenyen már az elődöntőben összecsaptak. Akkor Takinak sikerült nyerni. Most a döntőben Taki 3-1-es vezetést épített ki, csakhogy Lehel visszahozta a meccset 3-3-ra. A döntőben fej-fej mellett haladtak, majd Lehel egy 108-as kiszállóval (T18 18 D18) nyerte meg a rangadót első pályáról, esélyt sem hagyva Zolinak a döntő legben. Ezzel Lehel az összesített ranglista élére állt, Taki mögötte 4 ponttal áll a második helyen, míg Dobos Dávid a harmadik helyre csúszott vissza.

A legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállóért ezúttal is élt az extra díjazás, azonban ezen a fordulón senkinek sem sikerült ilyen magas kiszállót dobni.

Gratulálunk a helyezetteknek!

Galériánkban megtekinthetők a versenyről készült képek.

1. Kámán Lehel, 2. Takács Zoltán, 3. Győrvári Gergő és Kámán Csongor