Kis létszámú ligaforduló

Május 10-én, szerdán elérkeztük a Magyar Darts Liga versenysorozat következő szombathelyi állomásához.

Úgy tűnik, a sok verseny, a nyár közeledte, vagy egyéb elfoglaltságok miatt a dartsozási kedv kissé alábbhagyott, mindössze 16-an álltak a táblák elé, aminél kevesebben Szombathelyen eddig egyetlen egyszer versenyeztek, 2020.09.09-én. A rendszeres résztvevők, a „kemény mag” azonban itt volt. A legtöbben klubunk játékosai voltak, rajtuk kívül néhányan érkeztek a régióból. A 16 játékost 4 db 4 fős csoportba sorsoltuk, amelyekből csak két-két ember juthatott tovább, vagyis a mezőny fele a csoportkör után búcsúzott, a többiek pedig 8-as főtáblán folytathatták a versenyt. Már a csoportkörben születtek érdekes eredmények, körbeverések. Például a rendszeresen dobogós körmendi Takács Zoli ezúttal nem jutott tovább a csoportból.

A 8-as főtáblán két meccs 4-0-ás eredményt hozott: Kozmor „Duda” József nem engedett leget Németh Albertnek, és Csóka András is legvesztés nélkül múlta felül Derdák Zoltánt egy magas színvonalú meccsen. A másik két párharc 4-2-es eredménnyel végződött: Petrovics Bálint ilyen arányban győzte le Marton Olivért, míg a csoportmeccseken is remekelő Németh Csabának sikerült két leget bezsebelnie Csóka Dani ellen.

Az elődöntők során Kozmor „Duda” József találkozott Csóka Danival, míg Petrovics Bálint Csóka Andrással. Daninak sikerült még egy kis erőt merítenie, és legyőzte Dudát 4-2-re, míg András folytatta lehengerlő teljesítményét, és csak egy leget engedett Bálintnak. Így Csóka Dani-Csóka András döntőre került sor. András ekkor sem hagyott alább kiváló játékával, jellemzően 5-6-7 körre volt szüksége legenként az este során, így 4-1-es sikert aratott Danika ellen, tovább növelve előnyét a Nyugat-dunántúli összesített ranglistán. András egyébként 3 nap alatt két első helyezést is szerzett, hiszen 05.08-án, hétfőn Mosonmagyaróváron is megnyert egy kis létszámú fordulót.

Gratulálunk Minden helyezettnek, és köszönjük a részvételt.

A versenyen készült képek megtekinthetőek a galériában.

1. Csóka András, 2. Csóka Dániel, 3. Kozmor József és Petrovics Bálint