Goldfisch Open, 4. forduló

Május 27-én, szombaton rendeztük meg saját versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Open idei 4. fordulóját, melyet még további 4 játéknap fog követni az évben.

Összesen 25 fő érkezett a megmérettetésre, akadtak olyanok is, akik most először próbálták ki magukat nálunk versenykörülmények között, de a Happpy Beer Factory Amatőr Darts Bajnokság május 6-i fordulójának győztese, Herceg Imre is részt vett. Ugyanakkor számos rendszeres résztvevő nélkül zajlott le a verseny. A 25 játékost 1 db 4 fős és 7 db 3 fős csoportba osztottuk, melyekből 2-2 ember juthatott a 16-os főtáblára. Ezúttal semelyik csoportban sem alakult ki körbeverés.

A 16-os főtáblán egy kivételével a csoportelsők viszonylag simán nyerni tudtak, egyedül Derdák Zoltán veszítette el végül a meccset Kozma Bálint ellen 4-3-ra, egyben ez a találkozó hozta a legszorosabb csatát ebben a körben. A legjobb 8 között nem volt szorosabb meccs 4-2-nél. Kámán Lehel egy 160-as kiszállót is megoldott Somogyi Robi elleni 4-0-ás győzelme során, míg Takács Zoltán csak egy leget engedett Kozmor „Duda” Józsefek. A hosszabb kihagyásból visszatérő Kovács Benjámin 2 leget szerzett Csóka András ellen, Csóka Dani pedig 4-2-re legyőzte Kozma Bálintot egy kiélezett párharc során.

Az egyik elődöntőt az előző napon Gógánfán megrendezett MDL forduló döntősei: Kámán Lehel és Csóka András játszotta. Előző este András tudott nyerni 4-2-re, most 3-3-as állás körvonalazódott. Lehel pedig egy 11 nyilassal zárta le a találkozót (180-140-81-100) első pályáról. A másik meccsen Takács Zoli 3-2-re ment, de Csóka Dani kiharcolta a döntő leget, amelyben egy meccsnyila volt Daninak. Ez kimaradt, Taki pedig megoldotta a kiszállóját. Így következett egy klasszikusnak mondható Lehel-Taki döntő, mely 3 break-kel kezdődött. Ezután Lehel hozta saját kezdését, végül egy újabb break-kel megnyerte a meccset – Taki nem mutatott túl nagy ellenállást az utolsó legben, ugyanakkor a színvonal Lehel részéről sem tükrözte az elődöntőben nyújtott játékot. Az összesített ranglistát a versenysorozat féltávján Csóka András vezeti, őt követi Csóka Dani, a harmadik helyen pedig Kámán Lehel áll, aki 4-ből 2 fordulón vett részt, de mindkettőt megnyerte.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyen készült fotókért, és az ágrajzért érdemes felkeresni a galériát.

1. Kámán Lehel, 2. Takács Zoltán, 3. Csóka Dániel és Csóka András