Nagy érdeklődés az amatőr bajnokság következő fordulóján

Az idei évben, május 6-án indítottuk el a kizárólag versenyengedéllyel nem rendelkezők számára a 4 fordulós Happpy Beer Factory Amatőr Darts Bajnokságot, június 3-án pedig sor került a 2. játéknapra.

Már az első fordulón is érződött, hogy a dartsot kevésbé versenyszerűen játszók szívesen mérkőznek meg hasonló képességű társaikkal versenykörülmények között, most pedig még többen, 36-an eljöttek szerencsét próbálni, az egészen fiataloktól az idősebb korosztályig bezárólag minden korcsoportból. Több esetben egy-egy családból az édesapa és fia is a táblák elé állt. Ráadásul a mezőny összetétele nagymértékben eltért az első fordulóétól, nagyon sok új versenyző érkezett, szerte a környékről.

A 36 résztvevőt 4 db 5 fős, és 4 db 4 fős csoportba sorsoltuk, vagyis mindenkinek volt legalább 3 meccse bizonyítani 501 Szimpla kiszállós játékmódban. Minden csoportból hárman juthattak tovább, a csoportelsők rögtön a legjobb 16 közé, míg a másodikok egy-egy harmadikkal küzdöttek meg ezért az eredményért. „Szerencsére” az apa-fia résztvevők nem kerültek össze. Természetesen az amatőrök mezőnyében is akadtak nagyobb tudásbeli különbségek, de voltak nagyon kiegyenlített teljesítményű csoportok is, és körbeverések is kialakultak.

A főtáblán egyre inkább rajzolódtak ki az erőviszonyok. Már az egyenes kieséses szakasz első körében sor került az első forduló döntőjére: Herceg Imre és Imre Dávid már ekkor összecsaptak. Ezúttal az első forduló ezüstérmese nyerte a csatát, a legutóbbi győztes Herceg Imre így hamar búcsúzott. Azonban Imre Dávid sem jutott sokkal tovább, mivel a következő körben 3-0-ra kikapott Nagy Zsolttól. A legjobb 16 között 8-ból 3 esetben nem a csoportelsőként továbbjutó játékos nyert, ráadásul ketten közülük 3-0-ás vereséget szenvedtek.

A legjobb 8-ban már 4 nyert leg volt szükséges, és dupla kiszállóval kellett megoldani a játszmákat. Szabó Zoltán és Kántor Zsolt egy nagyon szoros, 4-3-as meccset játszottak, amit Zsolt nyert. Így a negyeddöntőben Nagy Zsolttal találkozott, aki az első forduló ezüstérmese után Karakai Kolost is simán felülmúlta. A Zsoltok elődöntőjén is Nagy Zsolt felé dőlt el a mérleg. A másik ágon Szalai „Szasza” Tamás magabiztos játékával 4-0-ra verte meg Talabér Danit. Benczik Attila pedig az első fordulóhoz hasonlóan ismét Horváth Lacival találkozott a legjobb 8 között. Akkor Lacinak sikerült nyerni, most azonban Attila vissza tudott vágni. Így elődöntőt játszott Szasza és Attila, amelyen Szasza meglepően simán, 4-0-ra tudott nyerni.

A döntőt Nagy Zsolt és Szalai „Szasza” Tamás játszották. Hosszú, szoros, izgalmas finálé alakult, fej-fej mellett haladtak, döntő legre került sor. A kulcsfontosságú pillanatban végül Zsolt dobta be a kiszállót, megnyerve a bajnokság második fordulóját. Az összesített ranglistát azonban még Herceg Imre vezeti, köszönhetően az első fordulón elért sikerének.

Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez, és köszönjük a részvételt!

A versenyen készült további képek, köztük az ágrajz is megtekinthető a galériában.

1. Nagy Zsolt, 2. Szalai Tamás, 3. Kántor Zsolt és Benczik Attila