Kevés játékos, de megszokott színvonal

A nyár beköszöntével egyre inkább alábbhagy a dartsozási kedv. Az év eleji nagy érdeklődés után késő tavaszra általában jelentősen csökken a létszám a versenyeken, már az edzéseken is mindössze néhányan vesznek részt. Saját rendezésű Open versenysorozataink fordulóin azonban még évekre visszamenőleg sem voltak soha olyan kevesen, mint a Goldfisch Open idei 5. fordulóján, amely június 17-én, szombaton zajlott.

A megmérettetésre 17 fő adta le a nevezését. Szombathelyen eddig mindössze két Magyar Darts Liga fordulón volt még ennél is kisebb létszámú mezőny, az egyik idén májusban volt, de a körmendi MDL fordulók sem a nagy létszámról emlékezetesek mostanában. Június 16-án, pénteken, egy nappal a versenyünk előtt éppen Körmenden rendeztek ligát, 15 résztvevővel. Azonban összesen két játékos: Csóka Dániel és Kozmor József ment el mindkét versenyre a hétvégén.

A színvonalra viszont nem lehetett panasz: annak ellenére, hogy több éljátékosunk sem vett részt, nem volt könnyű megszerezni a legjobb helyezéseket, hiszen mindenki igyekezett minél jobb teljesítményt nyújtani. 1 db 5 fős, és 3 db 4 fős csoport döntött a továbbjutásokról, amelyekben voltak gyakran megismétlődő mérkőzések is. Több körbeverés is kialakult, így minden legnek volt jelentősége. A csoportelsők egyből a legjobb 8 közé jutottak, a másodikoknak egy-egy harmadikkal kellett játszani a csoportkör után. Ebben a körben 3 találkozó is 4-0 lett, egyedül Moldvai Balázs nyert meg két leget Győrvári Gergő ellen.

A legjobb 8 között már komolyabbnak tűntek a meccsek, mégsem lett 4-1-nél szorosabb semelyik. A legizgalmasabbnak Csóka Dani és Kozmor „Duda” József összecsapása bizonyult, közülük csak az egyik juthatott a 4 közé. Danika visszavágott Dudának, és a számos vereség után most sikerült győznie Duda ellen 4-1-re, pedig Duda azelőtt igen magas színvonalon játszott Németh Albert elleni 4-0-ás sikere során, és kétszer is rádobott a Big Fish-re a nap folyamán. Csóka Dani ezután a Farkas Gergőt legyőző, kiváló formában lévő Varga Mártonnal találkozott az elődöntőben, míg Dobos Dávid és Tóth Dániel „Baltás” is a legjobb 4-ben feszült egymásnak. Dávidnak Németh Rolandon, míg Baltásnak Győrvári Gergőn át vezetett az útja idáig. Ezen az elődöntőn végül Dávid nagyobb versenyrutinja döntött, míg a másikon Csóka Dani vezetett is 2-1-re, de a Sopronban élő, klubunkat erősítő Varga Marci még jobban rákapcsolt, és több leget nem engedett Daninak.

A döntőben Dobos Dávid és Varga Marci mérték össze tudásukat. Az első két legben Dávid még meccsben volt Marcival, de Marci 2-0-ás vezetését követően már nem tudott beleszólni a találkozóba, Marci pedig rövidre zárta, és egy 4-0-ás győzelemmel szerezte meg az első helyet. Ez már a második sikere idén, hiszen az első fordulóban is ő lett a végső győztes. Akkor egyébként ugyanaz a 4 játékos ért el dobogós helyezést, mint most. Az összesített ranglistán is visszavette Marci a vezetést Csóka Andrástól, hiszen ő most nem tudott részt venni, ráadásul Andrást Csóka Dani is utolérte a 2. helyen.

Gratulálunk mindenkinek az eredményekhez.

A versenyen készült képek, és az ágrajz megtekinthető a galériában.

1. Varga Márton, 2. Dobos Dávid, 3. Tóth Dániel „Baltás” és Csóka Dániel