Visszatértek a versenyzők

Az elmúlt versenyeink után sorra arról lehetett olvasni, hogy nagyon kevesen vettek részt rajtuk. A június 30-án megrendezett MDL fordulóra azonban újra valamivel többen, 23-an eljöttek, közülük jópáran már régen ragadtak nyilat szombathelyi versenyen.

Soprontól Körmendig szerte a környékről érkeztek, a hazaiak mellett nagyobb számban a Szomszéd Darts SE-ből. A 23 résztvevő persze elmarad az év elején tapasztalható tömegektől, de így is mindenki 4-5 ellenféllel megküzdhetett a csoportban a nagy melegben, hiszen 1 db 5 fős és 3 db 6 fős csoport volt, amelyekben alakultak ki körbeverések is, de a legarány mindenhol döntött.

A 16-os főtáblán a csoportelsők egy-egy csoportnegyedikkel, a másokikak egy-egy harmadikkal csaptak össze. Az 1. csoportban alaposan megkeveredtek az erőviszonyok, így a csoport negyedik helyére visszacsúszó Csóka Dani már a nyolcaddöntőben találkozott a csoportelső Csóka Andrással. Dani végig meccsben volt, de döntő legre már nem tudta menteni a párharcot, András nyert 4-2-re. Ebben a körben a legszorosabb meccs Farkas Ferenc és Derdák Zoltán között zajlott, Ferinek sikerült nyerni 4-3-ra.

A legjobb 8 között még komolyabbra fordult a verseny, hiszen még nagyobb nevek találkoztak. A körmendi rangadó Takács Zoli 4-0-ás sikerét hozta Farkas Ferenc ellen, miközben Csóka András is ilyen arányú győzelmet aratott Szabó Andrással szemben. Kámán Csongor legyőzte Kozmor „Duda” Józsefet 4-2-re, Torda Tibor pedig Kámán Lehel ellen küzdött. Tibi vezetett 3-1-re, többek között egy 4 körös leget is dobott, mely során 161-ről szállt ki. A Szomszéd Darts SE játékosa 4-1-re is nyerhetett volna, a Bull hiányzott ehhez a 92-es kiszállóból. Lehel visszahozta 3-3-ra a mérkőzést, de az utolsó leget Tibinek sikerült lehoznia.

Az elődöntők meglehetősen simán alakultak, hiszen Torda Tibi 4-1-re múlta felül Takács Zolit, Csóka András pedig egy elég egyoldalú meccsen leget sem engedett Kámán Csongornak. Így a döntőben a hazai Csóka András küzdhetett meg a Szomszéd Darts SE versenyzőjével, Torda Tiborral. Valószínűleg mindenki egy szoros meccsre számított, azonban Csóka András 85,89-es átlaggal 4-0-ás győzelmet aratott. Első 9 nyilának átlaga 100,17 lett, míg Tibi 70,22-es meccsátlagot és 71-es első 9 nyilas átlagot ért el. András legjobb játszmája 14 nyilas volt, legmagasabb kiszállója 64. Mindkettőjüknek 140-es kör volt a legmagasabb dobása a döntőben.

András az egész verseny során csak Csóka Dani ellen vesztett két leget, a nyolcaddöntőben. Ezzel a győzelmével már 9. alkalommal nyert MDL fordulót csak idén, így nem meglepő, hogy toronymagasan vezeti a Nyugat-dunántúli összesített ranglistát. A második helyért azonban nagy a csata.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a galériában.

1. Csóka András, 2. Torda Tibor, 3. Takács Zoltán és Kámán Csongor