Zárult az amatőr bajnokságunk versenysorozata

Szeptember 9-én, szombaton rendeztük a 4 fordulóból álló Happpy Beer Factory Amatőr Darts Bajnokság utolsó játéknapját a Domus üzletházban, melyen eldőltek az összesített helyezések is.

Sokan, akik nem versenyszerűen űzik a dartsot, szívesen vesznek részt olyan megmérettetésen, ahonnan ki vannak zárva versenyengedéllyel rendelkező társaik. A 4 fordulóra összesen 57 különböző játékos nevezett, az utolsó fordulóra pedig 22 fő jött el. A résztvevők létszámát csökkentette, hogy a mi versenyünkkel egy napon ismét rendeztek Répcelakon is amatőr versenyt, amelyen sokan részt vettek.

Nálunk 2 db 6 fős és 2 db 5 fős csoportban kezdődött meg a csata, tehát mindenkinek volt lehetősége legalább 4 emberrel játszani 501 szimpla kiszállós lebonyolításban. Viszont a sorsolás szeszélyének köszönhetően számos esetben egy csoportba kerültek az együtt érkező, vagy egymást jól ismerő játékosok, edzőtársak. Az egyik csoportban körbeverés is kialakult, és az egymás elleni eredmény döntött a továbbjutásról.

A legjobb 16 között még elég volt 3 leget szimpla kiszállóval megoldani a továbbjutáshoz. Ebben a körben számos esetben 3-0-ás győzelmek születtek, de 1 legnél semelyik mérkőzésen nem tudott többet nyerni a vesztes fél. A legjobb 8-ba már az amatőrök között is kiemelkedően dobó játékosok jutottak, nekik már dupla kiszállóval kellett megoldani a legeket a továbbiakban. A negyeddöntők között 3 párharc is 4-0-ás eredményt hozott, a 16 éves Kenesei Mózes például 4/5-ös (80%-os) kiszállózással győzte le Németh Kristófot, és egy 180-as kört is dobott. Szabó Zoltán és Ifj. Molnár Csaba azonban döntő legig küzdöttek, mely során Csabinak volt egy meccsnyila 78-ról, de a D20-at elhibázta. Ezután Zoli bedobta a győzelmet jelentő duplát, mellyel az összesített ranglistán is megtartotta esélyeit a dobogóra. Az ágrajz megtalálható a versenyen készült képek között a galériában.

Az elődöntők során összecsapott Horváth László és Herceg Imre, mely során Imre 4-1-re nyerni tudott. Velük párhuzamosan játszott Kenesei Mózes és Szabó Zoli. Mózes már nem tudta megismételni a Kristóf ellen nyújtott emberfeletti teljesítményt, így Zolinak sikerült nyerni 4-2-re. Ezzel eldőltek az összesített helyezések is, Herceg Imre úgy is megnyerte volna a versenysorozatot, ha a döntőben veszít, de hogy kerek legyen a történet, Imre 4-1-re megnyerte a záró forduló döntőjét is Szabó Zoli ellen, aki pedig összesítettben is ezüstérmes lett. Az összesített harmadik helyezést, és egyben a forduló egyik bronzérmét is Horváth Lacinak sikerült elhoznia. A végleges összesített ranglista ITT tekinthető meg.

Éremmel jutalmaztuk a legtöbb 180-as kört dobó játékost, és a legmagasabb kiszállót is. 180-as mindössze 1 db született a versenyen, ezt Kenesei Mózes dobta. A legmagasabb kiszálló 98 lett a fordulón, ezt azonban két játékos, Id. Molnár Csaba és Kenesei Mózes is megoldotta. Így ők a verseny végén egy legben megküzdöttek az éremért, amelyet végül Mózes nyert meg.

Gratulálunk minden helyezettnek, és köszönjük a részvételt!

1. Herceg Imre, 2. Szabó Zoltán, 3. Kenesei Mózes és Horváth László, legtöbb 180 és legmagasabb kiszálló: Kenesei Mózes