Szeptemberi ligafordulónk

A Szombathelyi Darts Club SE februártól októberig minden hónapban egy Magyar Darts Liga fordulót rendez, a szeptemberi játéknapra 13-án, szerdán került sor.

Mostanában nem szakítanak időt olyan sokan a megmérettetésekre, mint régebben. A korábban megszokott átlagos 30 fős létszám már csak emlék, a mostani fordulón is csak 16-an vettek részt. Ezúttal klubunk részéről is sokan kihagyták a versenyt, de a Szomszéd Darts SE csapata sem ragadott nyilat. A 16-os létszám esetén ráadásul a 4 db 4 fős csoportból mindössze ketten juthattak tovább a 8-as főtáblára. Akadt olyan is, aki két győzelemmel esett ki…

A mezőny felének búcsúzása után tehát 8-as főtáblán folytatódott a rövidke verseny. A főtábla sem hozott sok újdonságot, ismét sor került olyan párosításokra, amelyek elég gyakran megesnek versenyeinken. Csóka Daninak Takács Zolival kellett megküzdenie, ezúttal a körmendi Takács Zolinak sikerült nyerni 4-2-re. Szabó András Csóka Andrást kapta ellenfélül, nem is sikerült megbirkóznia elnökünkkel. Volt egy körmendi negyeddöntő is: Bertalan László és Farkas Ferenc találkozója Laci 4-1-es sikerét hozta, Kozmor „Duda” József szintén ilyen arányban győzte le Kovács Benjámint.

Az elődöntőkben két szombathelyi és két körmendi játékos volt érdekelt. Bertalan Laci nagyon bekezdett Csóka András ellen: 3 kör után 121 pontra ért le, és 5 körből meg is oldotta a leget. A többi játszmát azonban már Csóka András húzta be. Nagyon szoros, kiélezett párharcot vívott Takács Zoli és Kozmor József, a magas színvonalú összecsapáson Duda több 171-es kört is dobott, Taki pedig többek között egy 180-assal is igyekezett válaszolni erre. Dudának egy nyila volt a 3-2-es vezetéshez, de azt kihagyta, így Taki vezetett 3-2-re. Duda ezután ki tudott egyenlíteni, de a döntő leget végül Taki nyerte meg.

A döntőben egy örök rangadóra került sor Csóka András és Takács Zoltán személyében. Minden legben fej-fej mellett haladtak, de András szinte mindig körön belül dobta a kiszállót, a legtöbb esetben esélyt sem hagyott a körmendinek, hogy rádobjon. Az utolsó legben dobtak el mindketten több nyilat a duplára, de akkor is Andrásnak sikerült megoldania. A 4-0-ás végeredmény semmit nem mond el a mérkőzésükről.

Gratulálunk a Helyezetteknek, és köszönjük mindenkinek, aki részt vett a fordulón.

A versenyen készült további néhány fotó a galériában található.

1. Csóka András, 2. Takács Zoltán, 3. Kozmor József és Bertalan László