Ismét háromnapos darts rendezvény Szombathelyen!

Negyedik alkalommal is megrendeztük a Szombathelyi Darts Hétvégeként ismert háromnapos darts rendezvényt október 6 és 8 között.

A programsorozat alapjaiban megegyezett az előző Szombathelyi Darts Hétvégékkel: péntek este az MVD-Szig Páros Open versenyre invitáltuk a játékosokat, szombaton a Steel Egyéni Országos Bajnokság idei utolsó előtti fordulóján vehettek részt az igazolt darts versenyzők, míg vasárnap az egyfordulós Clear ’97 Kft. Steel Egyéni Magyar Kupára került sor.

Október 6-án, pénteken este 18:30-kor elstartolt az MVD-Szig Open, amely a korábbi évektől eltérően páros open volt. Érkeztek amatőrök és igazolt versenyzők egyaránt. Egy amatőr és egy igazolt versenyzői párosokra is volt példa, de akadt fiú-lány, vagy éppen lány-lány páros is… Összesen 37 páros szállt csatába, a környékről és az ország távolabbi vidékeiről is érkeztek. Ráadásul az Ausztriában élő Lippert Gábor részvételének köszönhetően nemzetközivé vált a verseny.

Az 5 és 4 fős csoportok után egyenes kieséssel folytatódott a megmérettetés, végig páros meccsekkel (tehát végig egymás után dobott mind a 4 játékos). A legjobbnak végül a Tököli Darts Club Sportegyesület játékosa, Jehirszki György, és a Vecsési Sportegyesület versenyzője, Börzsei János alkotta páros bizonyult. Egy igazán kiélezett, 5-4-es végeredménnyel záruló döntőben múlták felül a Szomszéd Darts Sportegyesület Czotter Gábor + Torda Tibor duóját az éjszakába nyúló döntőben. 3. helyen végzett a hazai Kámán Lehel, fiával, Kámán Alexszel, mellettük a szintén szombathelyi Kámán Csongor és Bogáti László állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

A pénteki MVD-Szig Páros Openen készült további fotók az SZDCSE Facebook oldalán tekinthetők meg.

Október 7-én, szombaton a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság fordulójára került sor. Az összesített ranglistán már a szombathelyi fordulót megelőzően eldőlt az első hely sorsa: a Honvéd Auróra versenyzőjétől, Kovács Patriktól már senki nem vehette el az aranyérmet érő pozíciót. Ennek ellenére a magyar darts elit színe-java megjelent a versenyen – 64 férfi (köztük 8 szombathelyi) és 14 női versenyző.

A szombathelyiek közül mindössze Csóka Andrásnak és Németh Albertnek sikerült egy-egy győzelemmel a legjobb 32-ig jutni. Ágoston Károly, Bogáti László, Kámán Lehel, Kozmor József, Szendrő Szilárd, és Rózsahegyi Nátán is már az első körben búcsúzott. A 64 között Németh Albert éppen Kozmor „Duda” Józsefet győzte le a 64 között. Klubunk éljátékosa, az egy héttel korábban a Dániai WDF világkupán páros versenyen, Rucska József oldalán történelmi bronzérmet szerző Kámán Lehel pedig a többszörös magyar bajnok Székely Pállal (Arany Bikák Darts SE) került össze már az első körben. Lehel és Pali magas színvonalú meccset játszottak, amit végül a dartsos pályafutását Szombathelyen kezdő Székely Pali nyert meg 6-3-arányban. Pali ezután a döntőig menetelt, amely során szintén nyerni tudott a Pápai Holdkő Darts Club SE ifjú játékosával, Borbély Andrással szemben, aki egyébként a regnáló felnőtt magyar bajnok, és 3 éve a szombathelyi NB1-es csapatunkat erősíti kölcsönjátékosként.

3. helyen végzett Jehirszki György Tökölről, és Vida Mihály, a kecskeméti Hírös Hunok Darts Club játékosa, a szeptember 22-24 között megrendezett PDC Hungarian Darts Trophy egyik résztvevője.

A férfi verseny sorsolása, ágrajza elérhető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában.

Ami a hölgyeket illeti: meglepetésre a Lakeside-i világbajnokság részvevője, a magyar bajnokság női ranglistájának élén álló Ihász Veronika nem jutott dobogóra. Remek párharcok után első helyen Erdei Nóra (Phoenix Darts SE) végzett, a döntőben Tekauer Grétát (Érd-el SE) győzte le 7-6-ra.
3. lett Tihanyi Nikolett (Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sport Nonprofit Közhasznú Kft., röviden DEAC), és Ölei Annamária (Győri Darts Club SE).

A női verseny sorsolása, ágrajza elérhető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában.

A színpadi meccsekről készült videó visszanézhető az MDSZ YouTube csatornáján.

Vasárnap a Clear ’97 Kft. Steel Egyéni Magyar Kupán 61 férfi, és 15 hölgy játékos indult. Ezen a versenyen csoportmérkőzésekkel kezdődött a csata, majd a továbbjutók egyenes kieséses rendszerben játszhattak tovább, amely során minden körben sorsolták a párosításokat, nem ágrajz szerint haladtak. Ezen a napon már sokkal szebb eredményekkel büszkélkedhetnek a szombathelyiek, mint szombaton. A férfi mezőnyben 14 játékosunkból 9 továbbjutott a csoportból, közülük 6 hazainak még a legjobb 32 között is sikerült nyerni: Kámán Lehel, Kovács Benjámin, Németh Albert, és Szabó András a 9. helyen, míg Csóka Dániel, Dobos Dávid és Győrvári Gergő a 17. helyen végzett.

A 32 között egy mérkőzésen összekerült két szombathelyi színekben induló versenyző: Ágoston Károly 6-3-ra legyőzte klubtársát, Dobos Dávidot. Végül Kari egészen a negyeddöntőkig menetelt, ahol a remek formában lévő Jehirszki Györgytől kapott ki, így 5. lett. Csóka Andrásnak a legjobb 16 között kiváló játékkal sikerült legyőznie a PDC versenyeken is részt vevő Kovács Patrikot 6-3-ra. Ezután András a Smile DC játékosát, Paunoch Martint is felülmúlta, így színpadi elődöntőt játszhatott a magyar mezőny egyik legjobbjával, a DÖ-MIK Darts Club játékosával, Takács Gáborral. Gábor 5-2-es előnyre tett szert, de Csóka András ennek ellenére meg tudta fordítani a meccset. Így András a friss OB győztes Székely Palival döntőzhetett. András sajnos nem tudta azt a teljesítményt nyújtani a színpadon, amit a nap korábbi mérkőzésein bemutatott, így 6-2-es vereséget szenvedett. Gyönyörű eredmény Andrásnak a 2. helyezés, Pali pedig „duplázott” a hétvégén.

A vasárnapi napon egy hölgy játékos is a táblák elé állt klubunk részéről: Szolnoki-Vaskó Angéla, 5. helyezést ért el.

A Clear ’97 Kft. Steel Egyéni Magyar Kupa végeredménye:

Férfi:
1. Székely Pál (Arany Bikák Darts SE)
2. Csóka András (SZDCSE)
3. Takács Gábor (DÖ-MIK Darts Club – Dömsöd-Kunszentmiklós Darts Egyesület)
3. Jehirszki György (Tököli Darts Club Sportegyesület)

Női:
1. Tekauer Gréta (Érd-el SE)
2. Erdei Nóra (Phoenix Darts SE)
3. Ölei Annamária (Győri Darts Club SE)
3. Ihász Veronika (Győri Darts Club SE)

A Clear ’97 Kft. Steel Egyéni Magyar Kupán készült saját képek, és Nagy Jácint (Savaria Fórum) képei is megtekinthetőek az SZDCSE Facebook oldalán.

A színpadi meccseiről készült videó visszanézhető az MDSZ YouTube csatornáján.

A Clear ’97 Kft. Steel Egyéni Magyar Kupa sorsolása, ágrajza elérhetőek itt:
Férfi csoportok
Férfi főág (A játékosok ellenfeleit minden további körben újrasorsolták.)
Női csoportok
Női főág (A játékosok ellenfeleit minden további körben újrasorsolták.)

Gratulálunk minden Versenyzőnek, és köszönjük a részvételt!

Végezetük szeretnénk köszönetet mondani a versenyek támogatóinak, az MVD-Szig Kft-nek, a Clear ’97 Kft-nek, és mindenkinek, aki bármely módon közreműködött, és a hozzásegített minket a hétvége sikeres lebonyolításához.