Idei utolsó MDL fordulónk Szombathelyen

Október 11-én, szerdán rendeztük meg idei utolsó Magyar Darts Liga fordulónkat, a bajnokság azonban csak október 27-én fog zárulni Körmenden a Nyugat-dunántúli régió vonatkozásában.

A fordulókon mostanában jellemző kis létszámban ezúttal sem volt változás: 12 fő részvételével zajlott le a családi hangulatú verseny, környékbeli résztvevőkkel. Így 2 db 6 fős csoportban kezdődött meg a csata, melyekből a legjobb 4 játékos juthatott a 8-as főtáblára. A nagyobb izgalmakat az 1. csoport tartogatta, amelyben az utolsó mérkőzés eredményéig kockán forogtak a helyezések. A 2. csoportban nem alakult ki körbeverés.

A legjobb 8 között ismét összecsapott Kozmor József és Németh Albert, akárcsak előző szombaton a szombathelyi Steel Egyéni OB-n. Akkor Albi nyert, most viszont Kozmor „Duda” József mellé szegődött a szerencse. Eközben nagyon kiélezetten alakult Takács Zoltán és Szabó András meccse, Andrásnak megvolt az esélye, hogy megfogja a körmendiek játékosát, de végül nem tudott élni vele. Derdák Zoltán és Németh Roland pedig egy-egy leget tudott elcsípni Kámán Csongor, illetve Csóka Dani ellen ebben a körben.

Az egyik elődöntőt Kozmor „Duda” József és Takács Zoltán játszotta. Fej-fej mellett haladtak, de a döntő legben a szombathelyi játékos felé billent a mérleg. Kámán Csongor viszont ezúttal simábban, 4-1 arányban múlta felül fiatal játékosunkat, Csóka Danit a döntőbe jutásért. A döntőben Duda és Csongor csapott össze. Csongornak több legben sem jött a kiszálló, Duda ellen pedig általában nem sok hiba fér bele. Végül Csongor csak 1 leget tudott megoldani a 4 ellenében. Ezzel Kozmor „Duda” József idei 1. ligaforduló győzelmét ünnepelhette.

Az összesített ranglistán Csóka Andrástól már nem lehet elvenni az első helyet, de a többi előkelő pozícióért még nagy a csata. A végső sorrend Körmenden fog eldőlni.

Gratulálunk a Helyezetteknek, és köszönjük a részvételt!

A versenyen készült képek megtekinthetőek a galériában.

1. Kozmor József, 2. Kámán Csongor, 3. Csóka Dániel és Takács Zoltán