Jó verseny volt…

Ismét versenyt rendeztünk a Szombathelyi Darts Club SE otthonában: április 5-én, pénteken a Magyar Darts Liga 2024-es versenyévadának 3. szombathelyi fordulójához érkeztünk. A hétvégén ráadásul még egy megmérettetés is lesz nálunk – április 7-én, vasárnap a Goldfisch Darts Bajnokság folytatódik.

Az MDL fordulóra összesen 24 játékos érkezett, a hazaiakon kívül szép létszámmal képviselte magát a Szomszéd Darts SE, és tették izgalmasabbá, változatosabbá a küzdelmet. A Magyar Darts Szövetség adatbankjában megtekinthető 4 db 6 fős csoportban kellett bizonyítani, és a legjobb 4 helyezés egyikét elérni a résztvevőknek. Két csoportban tiszta sorrend alakult ki, a másik kettőben pontegyenlőségek is adódtak.

A legjobb 16 között egymással ritkábban találkozó játékosok is összecsaptak, de kialakultak gyakori párosítások is, például Takács Zoltán és Kozmor „Duda” József már itt megmérkőzött. Az a meccs Taki 4-2-es sikerét hozta, ennél az eredménynél szorosabb párharc nem volt ebben a körben. A negyeddöntőkben pedig a 4-1-es eredmény bizonyult a legszorosabbnak.

Az elődöntők már több izgalmat tartogattak, mindkét meccsen láthattunk 180-as dobásokat, 100 feletti kiszállókat. Farkas Gergőnek 4-1-re sikerült legyőzni Takács Zolit, így egy Szomszéd játékos már bejutott a döntőbe. Torda Tibi célja is a döntőbe jutás volt, aki klubunk éljátékosával, Kámán Lehellel küzdött. A tőlük elvárható magas színvonalon zajlott az összecsapás. Hol az egyiküknek, hol a másiknak adódott esély, Tibi mégis 3-0-ra vezetett. Lehel ezután már szinte teher és tét nélkül játszott, aminek meg is lett az eredménye, hiszen kiegyenlített. A döntő legben Tibinek meccsnyilai voltak a D8-ra, amelyeket nem tudott értékesíteni, Lehel pedig megoldotta a kiszállót, így nagy fordításnak lehettünk tanúi.

Lehel és Gergő a döntőben már másodszor feszültek egymásnak aznap, hiszen a csoportban is együtt voltak, melyben Gergő veretlenül lett első. Döntőjük végül már nem tartogatott sok izgalmat a nap végére, mivel Gergő nem tudta hozni a korábbi játékát, sok triplamentes kört dobott. Lehel így kényelmesen be tudta húzni 4-0-ra a finálét. Farkas Gergőnek a szerdai pápai MDL fordulót követően ismét a második helyezéssel kellett beérnie. Éppen ebben a pozícióban áll az összesített ranglistán is, melyet Csóka András vezet.

Gratulálunk a Résztvevőknek!