Új győztest avattunk Zalaegerszegen

Szeptember 15-én Zalaegerszegen rendeztek MDL fordulót. A versenyen ezúttal is erős mezőny gyűlt össze, természetesen a Szombathelyi DCSE játékosai is ott voltak, és bár már a verseny elején erősen megfogyatkoztunk, egy szombathelyi dartsos a végletekig kitartóan küzdött. Csóka András nem ismerte a vereséget az egyenes kieséses meccseken, az összes ellenfelét legyőzve megszerezte élete első ligaforduló győzelmét.

A megmérettetésre a múlt heti körmendivel megegyezően most is 32 ember gyűlt össze, így ismételten a legkegyetlenebb lebonyolítással kellett megküzdeni az ellenfelek mellett. A fél mezőnyt most is megfosztották a csoportból való kijutástól, míg a szerencsések a 16-os főtáblán folytathatták. De nézzük a jó oldalát is: legalább időben vége volt az estének. Az idő előtt kieső szombathelyiek becsületét pedig megőrizte Csóka András.

Csóka Andráson kívül nagyítóval kereshetjük a szombathelyieket a legjobbak között. Németh Albert Halmosi Tamástól, Pósfai Miklós pedig Petrovics Bálinttól kapott ki már a legjobb 16-ban. Bálint ezután Kozmor Józsefet is legyőzte a legjobb 8-ban. Az előbb említett meccsek mind szoros 4-3-as eredménnyel végződtek. A másik ágon szombathelyiek egymást kellett hogy marcangolják. Farkas András miután sikerrel vette az akadályt Moldvai Balázzsal szemben, a győztes Csóka András ellen maradt alul a legjobb 8-ban.

A legjobb négyben tehát egy szombathelyinek szurkolhattunk, míg a körmendi tábor három játékosért is szoríthatott. Csóka András azonban most nem remegett meg, és Halmosi Tamás ellen egy nagyon szoros, kiegyenlített elődöntőben a döntő legben képes volt fejben odakoncentrálni és zárni le az összecsapást a saját javára. A körmendi elődöntőt Petrovics Bálint simán nyerte Farkas Ferenc ellen. A döntőben András és Bálint mérkőzhettek meg, ez egyébként ezen a napon már a második találkozójuk volt, mivel a csoportban is együtt voltak. Akkor még Bálint nyert. Az elődöntőhöz hasonlóan hatalmas szurkolás zajlott, minden erőnkkel támogattuk Andrást hátulról, míg a körmendiek Bálintot. András folytatta, amit Tomi ellen elkezdett, szinte minden körben garantáltan elhelyezett egy nyilat nagy triplába, és a kiszállókat is magabiztosan megoldotta. András 4-1-es sikerének legalább annyira örült a szurkolótábora, mint ő maga. Az elvesztett döntők után már nagyon érett egy végső győzelem Andrásnak, aki egy éve még csak kóstolgatta a sportág szépségét. Gratulálunk, András!

by
The Intrepid