Harmadik hely az UP csapatbajnokságon

Eddig példa nélküli összefogás keretében delegáltunk játékost az utánpótlás csapatbajnokságra, melyen a KDC égisze alatt indultak a fiúk. Az alábbiakban a KDC facebook oldalán megjelent beszámolót olvashatjátok…

A Körmendi Darts Club történetében először vettünk részt utánpótlás csapatbajnokságon. Korán reggel indultunk útnak Székesfehérvárra, hogy játszhassunk a versenyen. Csapatunkat 5 fő alkotta, melyből három gyermek volt körmendi és kettő légiós: Kolozsvári Zsolt, Láng Zsombor, Németh Patrik, Petrovics Bálint, Tóth Ádám. Ádám a Szombathelyi Darts Club Sport Egyesület -, míg Patrik a Zalaegerszegi Darts Club támogatásával és engedélyével jöhettek hozzánk játszani a csapatbajnokság idejére.

Velünk együtt összesen 7 csapat nevezett a bajnokságra, melyek közül a Smile DC-vel, a Sport DC II.-vel és a Győri DC-vel kerültünk egy csoportba. Első mérkőzésünket a Smile DC-vel játszottuk, akiket a kezdeti szoros küzdelem után, gyönyörű végjátékkal, 9:6-ra sikerült legyőznünk. Ezután a Sport DC II.-vel, vagyis az Oroszlánokkal mértük össze legjobb tudásunkat, de ők sem fogtak ki fiainkon. Az álmosabb kezdésünk után az utolsó 5 meccset behúzva sikerült előbb egyenlítenünk, majd fordítanunk, és így megnyernünk a mérkőzést 3 pontos hátrányból. Legutolsó csoportmérkőzésünket Győr ellen játszottuk. Erre a meccsre érte el minden játékosunk a 100%-át, mellyel aztán egy színvonalas gálaelőadáson vehettünk részt, gyönyörű 9:0-s győzelmet aratva. Csoportelsőségünkkel erőnyerőként egyből bejutottunk az elődöntőbe.

A csoportmeccsek után vártuk, hogy mely csapatok jutnak még be az elődöntőbe. Ez a közel 3 órás várakozási szünet nekünk legalább akkora hátrány volt, mint előny. Az elődöntőben ugyanis újra megmérkőzhettünk a negyeddöntőben már legyőzött Smile DC-vel, de sajnos ezúttal lassan gyújtottuk be rakétáinkat, mivel a szünet látszólag megtörte a harci kedvet; és ezzel ledolgozhatatlan hátrányra tettünk szert, a végére pedig már hiába hoztuk a győzelmeket. Így a Smile DC 9:6-os győzelemmel bejutott a döntőbe, mi pedig tovább küzdhettünk az előkelő 3. helyért.

A bronzmérkőzés Győr ellen kezdődött rövid pihenőidő után. A meccs előtt egyet kértünk a fiúktól: „Éremmel menjünk haza!”. Játék közben sikerült is folyamatosan elhúznunk, és a végére egy magabiztos 9:4-es győzelmet aratni, mellyel felállhattunk a dobogó 3. fokára.

 

Csapatunk tagjai egyénileg is és csapatként is nagy elismerést érdemelnek.
Kolozsvári Zsolt „Zsozsó”, még csak serdülő korosztályú játékos, most először játszott az idősebbek között. Megilletődöttségét leküzdve, igazi csapatemberként végezte feladatát, vállvetve küzdött társaival.
Láng Zsombor „Zsomi”, több hónapos kihagyás után tért vissza a tábla elé igazi magabiztossággal. A soha meg nem szűnő mosolyával az arcán és poénjaival, végig jó hangulatot teremtett a csapaton belül, mellyel az ellenfél játékát darálta, törte, a csapatát pedig húzta, buzdította.
Németh Patrik, az egész nap során, minden mérkőzésen kiemelkedően és megrendíthetetlenül magas színvonalú játékot mutatott be. Sok pontot szállított csapatunknak, de a kispadról is ugyanígy tolta a társulat szekerét.
Petrovics Bálint „Cruzo”, ismét bebizonyította, hogy korosztálya egyik kiemelkedő játékosa, teljesen megérdemelten szolgált rá a korosztályos válogatottságra is, igazi vezére és húzó egyénisége volt társainak.
Tóth Ádám, egy előző napi egész napos versenyről érkezett, de a fáradtság kicsiny jele sem látszott rajta, a bajnokság során végig nagyon magas szintű játékot nyújtott.

A fiúk az egész nap során együtt, végig igazi csapatként küzdöttek, harcoltak egymásért és önmagukért egyaránt, az éppen nem játszók bíztatták egymást és lendítették át pályán lévő társaikat a holtpontokon. Játékon kívüli időben is segítették a másikat tanácsokkal, néhány jó szóval. Ilyenkor is megmaradt a jó kedv, pozitívan gondolkodtak, és nem is tudtak mást elképzelni, mint, hogy éremmel menjenek haza! Sikerült!

Összefoglalva a csoportmeccseken nagyszerű játékot nyújtottunk, ami szükséges is volt, mert a jóval nehezebb csoportba jutottunk, bizonyítja az is, hogy az első 4 helyezett közül 3 ebből a csoportból került ki.
Az elhúzódó verseny miatt a szervezők döntésére az elődöntőket a csoportmeccsekkel ellentétben már nem kettő, hanem egyszerre 4 táblán játszottuk. Ami részünkről azt jelentette, hogy a cserejátékosunknak és a csapatvezetőnknek is mérkőzéseket kellett írni, így előbbi melegíteni utóbbi pedig bíztatni a csapatot nem tudta. De a bronz meccsen már ehhez a felálláshoz is sikeresen alkalmazkodtunk és teljesen megérdemelten szereztük meg a 3. helyért járó bronzérmet, így elmondhatjuk magunkról, hogy csak a későbbi győztestől szenvedtünk vereséget. Az érmeket Budapesten, december 18-án az Országos Darts Díjátadó Gálán vehetik át a gyerekek!
Szeretnénk köszönetet mondani Kolozsvári Zsozsó apukájának, Tominak, a sofőrködésért, és a csapat támogatásáért. Köszönjük Szombathelynek és Zalaegerszegnek a segítséget, de kiemelten a játékosaiknak, Ádinak és Patriknak, akik bevállalták, hogy igazi Körmendiként, körmendi szívvel küzdenek a fiainkkal. Szép nyugat-dunántúli összefogásnak lehettünk tanúi.
Jövőre újra nekivágunk, Hajrá KDC!!!

 

Körmend, 2017.09.26.

Dienes Júlia és Halmosi Tamás