Steel NB III csapatbajnoki forduló Sopronban

Szeptember 23-án, szombaton Steel NB I és NB III csapatbajnoki fordulókat tartottak, amelyekben a szombathelyi csapatok is érdekeltek voltak.

Összesen 4 szombathelyi csapat van. Az SZDCSE I Székesfehérváron küzdött NB I-ben a hétvégén. Az NB III-ban az SZDCSE IQor már a múlt hétvégén megrendezte a versenyt. A másik két csapatunkra most várt a megmérettetés Sopronban.

A verseny 4 fordulóból áll, mert 4-es csoportról van szó és mindenki rendez egyet. A nyári szünet után most zajlott le a harmadik forduló. Ebben a csoportban van az SZDCSE II (Csóka András, Tóth Ádám, Győrvári Gergő, Varga Ákos, Orbán Csaba, Kurucz Tamás, Bertha József, Szendrő Szilárd) mellett a szombathelyi színekben induló rábahídvégi játékosokból álló SZDCSE III, valamint a Körmend II és a soproni Aramis DC csapata. A harmadik forduló tehát az Aramis DC otthonában lett megtartva.

Az első két csapattalálkozón nem voltunk olyan sikeresek, egy győzelmet és egy döntetlent tudtunk összehozni négy vereség mellett. Ezúttal az eddigi eredményeink javítása reményében keltünk útra hatan (a feljebb említett 8 emberből az első 6). Az összecsapásokat a rábahídvégiekkel (SZDCSE III) kezdtük. Annak köszönhetően, hogy fel tudtuk állítani a legerősebb négyesünket, hamar 3-0-s vezetést szereztünk. Az ellenfél tartotta a lépést: 4-3, majd 5-4 volt az állás, ezután viszont 4 meccset sikerült nyernünk, ezzel be is állítottuk a 9-4-es végeredményt.

A második mérkőzést a Körmend kettes csapatával játszottuk. Itt 2-0-val indítottunk, ezt követően 2-2 volt az állás. Majd lendületbe jöttünk és már csak egy győzelmet sikerült szereznie a Körmendnek, amíg mi elértük a 9-et.

Végül utoljára az Aramis DC csapatával mértük össze tudásunkat. Az eddig veretlen soproniak ellen már Csóka András nélkül kellett kiállnunk. A találkozón végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Két-két meccsenként mindig egyet tudtunk hozni: 2-2, 4-4, 6-6-os állás került fel a papírra. Az utolsó négy játék párhuzamosan zajlott. Gergő és Ákos győzelmével a döntetlent bebiztosítottuk, viszont Ádám és Tamás vereséget szenvedett, így a Sopron is elérte a 8 győzelmet. 8-8-as döntetlennel zártuk a napot. Hozzáteszem, a legarány 22-17 lett a javunkra. Összességében elmondhatjuk, hogy javultunk, veretlenül mehettünk haza, de a négy csapat sorrendje nem változott, továbbra is a harmadik helyen állunk. Október 28-án is beleadunk mindent az utolsó fordulón.

 

A többi eredmény: SZDCSE III-Aramis DC 8-8, Körmend II-Aramis DC 8-8, SZDCSE III-Körmend II 9-2.

 

Az állás 3 forduló után:

  1. Aramis DC – 21 pont
  2. SZDCSE III – 16 pont
  3. SZDCSE II – 11 pont
  4. KDC II – 2 pont