Ismét egy új győztes a soproni MDL fordulón

Szeptember 29-én Sopronban került megrendezésre az ottani utolsó MDL forduló az évben. A Szombathelyi DCSE –ből ezúttal 6-an próbáltak szerencsét. A korábbi 5 soproni versenyen megszokott létszámra a mostani sem cáfolt rá: 12 ember adta le a nevezését. Ez azt jelentette, hogy 2 db 6 fős csoportot kellett létrehozni. 4-en-4-en juthattak ki a 8-as főtáblára. A csoportokban nem alakult ki tiszta sorrend, a körbeverések miatt legarányok döntöttek a továbbjutókról.

A hat szombathelyi közül 3-an nyertek helyet a 8-as főtáblán. Közülük 2-en sikerrel vették az akadályt. Farkas András Kovács Balázst győzte le (4-0), Moldvai Balázs pedig Bendó Andrást (4-2). Bendó András egyébként a csoportban egy 11 nyilassal is megörvendeztette ellenfelét: Tóth Ádámot, aki előtte egy legben 2 db 180-at dobott neki. Tököli Tibi maradt alul Németh Lászlóval szemben 4-3-ra.

Az elődöntőkben Farkas András Moldvai Balázzsal találkozott, 4-0 lett az a meccs. A másik összecsapás soproniak között zajlott: Németh László-Szolnoki Tamás 4-2. A döntőben Farkas András mérhette össze tudását Németh Lászlóval. A Szombathely-Sopron mérkőzésen végül az idegenben játszó, egyre biztosabb kezű András a saját javára tudta fordítani a meccset, így egy 4-1-es győzelemmel megszerezte első ligaforduló győzelmét.
Ezzel egy újabb SZDCSE tag büszkélkedhet azzal, hogy ő már nyert MDL fordulót. Akkor is, ha csak 12 ember között bizonyult a legjobbnak. Egyébként a 12 nevező között egy olyan ember sem volt, aki (idén) már nyert meg MDL fordulót. Biztos volt tehát, hogy valakinek ismeretlen élményben lesz része.

 

by The Intrepid