Az utolsó körmendi MDL forduló

Október 13-án került megrendezésre az utolsó 2017-es körmendi MDL forduló. A helyszínre a hazaiakon kívül a Szombathelyi DCSE-ből, Rábahidvégről és Szentgotthárdról érkeztek játékosok, valamint ismét tiszteletét tette Rucska József is a versenyen, egy újabb körmendi győzelem reményében – az idei eddigi 2 után.

Összesen 29 ember adta le a nevezését. 5 db 4 fős és 3 db 3 fős csoport került kisorsolásra. Az erősebb és gyengébb csoportok két nyert legig tartó körmérkőzéseit követően kialakult a 16-os főtábla. Már itt létrejöttek elődöntőhöz illő párosítások, mint például a Rucska József – Csóka András, vagy a Huff László – Németh Albert összecsapás. Itt erősségeink kénytelenek voltak fejet hajtani a későbbi döntősök előtt. Ennek ellenére több szombathelyi is bejutott a legjobb 8-ba, mint Farkas András, Vass Péter, Moldvai Balázs. Andrást Rucska Józsi, Petit Petrovics Bálint állította meg. Viszont Balázs még itt is nyerni tudott, így a négybe jutott. Hozzá kell tenni, hogy neki szerencséje volt a sorsolással, elkerülte az igazán erős ellenfeleket.

Következtek az elődöntők, ahol Huff Laci Moldvai Balázzsal, Rucska Józsi Petrovics Bálinttal csapott össze. Rövid elődöntőknek lehettünk tanúi, mind a kettő 4-0-s eredménnyel végződött. Így tehát a hazaiak kiválósága Huff Laci az ország élmezőnyébe tartozó Rucska Józsival mérkőzhetett meg a döntőben. Laci hazai pályán dobhatott, hatalmas szurkolótáborral mögötte. Minden triplájánál rendkívüli ováció volt jellemző. Laci a meccs elején fej-fej mellett haladt Józsival, majd a második felében felül is kerekedett országosan elismert ellenfelén az óriási buzdításnak köszönhetően. A hazai 4-2-es győzelmet követően nem maradt el az ünneplés, az elemükben lévő dartsosok énekléssel ünnepelték Laci idei harmadik ligaforduló győzelmét.

Idén még két Nyugat-dunántúli ligafordulón tudják összemérni a tudásukat egymással a játékosok. Az október 20-ai zalaegerszegi verseny után 25-én Szombathely zárja a sorozatot az évben.

by
The Intrepid