Zalaegerszegen is megtartották az utolsót

Október 20.-án Zalaegerszegen került megrendezésre az ottani utolsó Nyugat-dunántúli MDL forduló az évben.

A versenyen ismét szép számban képviseltette magát a Szombathelyi DCSE. Rajtunk kívül még több felől érkeztek játékosok, összesen 32-en lettünk.

Ez a 32-es létszám ismét 8 db 4 fős csoport kisorsolását jelentette. Mindegyikből ketten juthattak ki, vagyis csak a mezőny felének adatott ez meg. A nagy csoportküzdelmek után végül volt, aki három meccsből kettőt megnyert, mégis kiesett, és aki egy győzelemmel is túljutott a csoporton, köszönhetően a körbeveréseknek.  Végül kialakult a 16-os főtábla, amelyen nem kapott helyet például az egy héttel korábbi győztes Huff László, de Farkas Ferenc és Dr. Barabás Győző sem.

A legjobb 16-ban erősen megfogyatkozott a szombathelyi küldöttség, de azért voltak még talpon néhányan erősségeink közül, mint például Pósfai Miklós, Németh Albert, Csóka András. Mixi éppen Albival mérkőzhetett meg a legjobb 8-ban. Itt Mixi 4-0-s győzelemmel jutott a legjobb négybe, innentől a szombathelyiek már csak neki szurkolhattak, hiszen Csóka Andrásnak ezúttal nem jött ki a lépés Lábodi Gáborral szemben a negyeddöntőben. Volt viszont meglepetés eredmény is: a nagykanizsai Parély József is a legjobb négybe dobta magát. A fiatal Petrovics Bálintot múlta felül 4-3-ra.

Az egyik elődöntő Pósfai Mixi és Lábodi Gábor között zajlott. Gábor a találkozó elején nagyon bekezdett, de a későbbiekben már Mixi irányított, 4-2-re Mixi nyert. A másik elődöntőben a meglepetésember, Parély József mérhette össze tudását Halmosi Tamással. A legtöbben csak néztek, hogy ki ez az ember, mindenki csodálkozott Józsi kiemelkedő szereplésén, már azon is, hogy a nyolc, majd a négy közé jutott. És még nem volt vége a történetnek, hiszen Parély Józsi továbbra is folytatta magabiztos játékát még Halmosi Tomi ellen is. Tomi kicsit gyengébb játékának köszönhetően Józsi hamar 3-0-ra vezetett. Tomi ezután húzott be egy leget, amit 180-nal kezdett, de fordítani már nem tudott. Így tehát Mixi és Józsi között dőlt el a végső győzelem. Ezen a meccsen a mi Mixink kiváló játékával Józsi már nem tudott mit kezdeni, az összecsapás végén a szombathelyiek örülhettek a 4-1-es végeredménynek, de minden elismerés megilleti Parély József kiemelkedő szereplését.

by
The Intrepid