Csapatbajnoki fordulókat rendeztek a hétvégén

Október 28 az MDSZ Steel Csapatbajnokság jegyében telt. NB I-es és NB III-as csapataink egyaránt táblához álltak.

2017 évi Steel Nemzeti Csapatbajnokság I. Osztály záró alapszakaszi fordulójának „A” csoportjában elért eredményeink:

SZDCSE – Győr   9:7
Dö-mik – SZDCSE   9:2
Sport DC – SZDCSE   9:2
Tatabánya – SZDCSE   4:9
Vecsés – SZDCSE   3:9

Csapatunk az „A” csoport 4. helyéről várta a zárófordulót, ahol a cél az előkelőbb helyezés kiharcolása volt.
Nyolc csapattaggal utaztunk Székesfehérvárra.

Csóka András, Kozmor József, Vass Péter, Pálos Tamás, Németh Albert Pósfai Miklós, Moldvai Balázs, Szűcs Károly – NB1-es csapatunk

Az első mérkőzés jól sikerült, a Győr ellen diadalmaskodtunk 9:7 arányban. A második mérkőzésen sajnos nem nekünk állt a zászló, a dömsödi csapattól nagy arányú vereséget szenvedtünk: 9:2.

Ezután következett a tavalyi bajnok csapat a Sport DC, akik szintén jóval erősebbnek bizonyultak nálunk. Beleszaladtunk egy újabb 9:2-be. Ezt követően csapatkapitányunk Kozmor József rendezte a sorainkat, mert a hátra lévő két mérkőzésünket mindenképpen meg kellett nyerni.

Tatabánya volt a következő ellenfél, ezt a mérkőzést sikerült megnyerni 9:4 arányban. A végére a Vecsés csapata maradt, ezt a meccset 9:3 arányban nyertük.

Így végső mérlegünk 3 győzelem, 2 vereség lett, ami a csoportunk többi csapatának mérkőzés eredményei alapján a 3. helyre lett elég. Innen várhatjuk a rájátszást.

Újonc csapatunknak az ez évi célkitűzése az Nb1-es tagság megőrzése.

 

Az NBIII Steel Darts Csapatbajnokság regionális csoportkörének 4. fordulójában, két csapatunk is érdekelt volt.
Ebben az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a négy csapatból (Szombathelyi Darts Club SE II, Szombathelyi Darts Club SE III, Körmend DC II, ARAMIS Sopron) ki végez az első helyen és indulhat az országos rájátszásban, az NBII-be való feljutásért.
A legnagyobb esélye a Sopron csapatának volt, ők a darts SOFT szakágában NB1-ben játszanak. Játéktudásban kiemelkedtek ebből a csoportból. Az utolsó fordulóban minden mérkőzésüket megnyerték, így magabiztosan nyerték a területi 3-as csoportot.

Góger Tamás, Bíró Martin, Farkas Dániel, Kármán Deniel, Horváth László, Ambrus Zoltán, Farkas Máté – SZDCSE III

Egész évben kiváló teljesítményt nyújtó SZDCSE III, SZDCSEII csapatai között dőltek el a maradék dobogós helyek. Csapataink egész évben szoros mérkőzéseket vívtak, a mai nap folyamán az SZDCSE III (Rábahidvég) csapatának jött ki jobban lépés, szoros csatában nyertek, így az összesített pontvadászatban ők léptek fel a dobogó második fokára.

Varga Ákos, Kurucz Tamás, Győrvári Gergő, Tóth Ádám – SZDCSE II

A Szombathelyi Darts Club SE gratulál minden résztvevőnek, az ARAMIS Sopron csapatának az első helyért és számukra sikeres rájátszást kíván!

Eredmények:

SZDCSE II – SZDCSE III   7:9
SZDCSE II – Körmend DC II   5:9
SZDCSE II – ARAMIS Sopron   5:9
SZDCSE III – Körmend DC  II   5:9
SZDCSE III – ARAMIS Sopron   5:9
Körmend DC II – ARAMIS Sopron   1-9