2017 utolsó Nyugat-dunántúli MDL fordulója

Október 25-én véget ért, a januárban elkezdett, régiónkban 35 fordulóból álló Magyar Darts Liga versenysorozata. A Nyugat-dunántúli régióban a körmendi, zalaegerszegi és soproni fordulók után Szombathely zárta az idei sort. Ezúttal 27 ember állt a táblák elé szerencsét próbálni. A hazaiakon kívül Körmendről, Zalaegerszegről és Szentgotthárdról is érkeztek játékosok. Köztük volt szinte mindenki a „kemény magból”, akik rendszeresen elmentek a fordulókra és az MDL ranglista legjobbjai között szerepelnek.

A csoportküzdelmek 3 db 4 fős és 5 db 3 fős elosztásban kezdődtek meg. Az esélyesebbek közül a legtöbben a 16-os főtáblára jutottak, de például a fiatal Petrovics Bálintnak most nem sikerült kijutni egy nehéz csoportból. A 16-os főtáblán aztán a szokásos 4 nyert legig tartó mérkőzéseken kellett bizonyítani a résztvevőknek. A szombathelyi uralmat jelzi, hogy a 16 emberből 13-an voltak klubunk játékosai és 3-an érkeztek máshonnan. Így sok szombathelyi párharc volt, köztük (elő)döntőhöz illő párosítások is, mint a Szűcs Károly – Kozmor József, vagy a Pósfai Miklós – Németh Albert összecsapás. A legjobb 8-ban már csak Halmosi Tamás volt külső ember, hiszen a másik körmendi erősség, Lábodi Gábor, aki egy 12 nyilast is dobott, mégis alulmaradt Tóth Ádámmal szemben 4-3-ra.

A legjobb 8-ban is nagy meccseket játszottak. Halmosi Tamás legyőzte Csóka Andrást. Pósfai Miklós Kozmor Józsefet állította meg. Vass Péternek is sikerült a legjobb 4-be jutnia: Szép Norberten keresztül vezetett az útja. És végül Tóth Ádám Moldvai Balázzsal küzdött, már befejeződött a többi találkozó, mire ennek a 4-3-asnak vége lett. Balázs 3-1-re vezetett, de Ádám onnan fordított szenzációs kiszállókkal (74, 116, 70).

Az elődöntőkben a még talpon lévő egyetlen körmendi Halmosi Tamás nyert Vass Péter ellen is 4-1-re. A másik meccs még bőven tartott ekkor (a lassúbb dobás és a kicsit szorosabb eredmény miatt), Ádám küzdött Mixivel. A kiegyensúlyozott meccsen nem voltak nagy fordítások, mindketten azokat a legeket hozták, amelyben odaértek a kiszállóra, ez Mixi 4-2-es sikerét jelentette. Végül az utolsó összecsapás, a döntő következett. Tomi magához képest talán egy kicsit gyengébben játszott. Volt, hogy kiszállóra is hibázott. Mixi hozta a jó teljesítményt, kettő 180-as dobás is megesett. Mixi egy 4-1-es eredménnyel ismét megnyert egy versenyt. Az MDL fordulók végezetével kialakult a végső ranglista is, ahol Németh Alberttől az első helyezést már nem lehetett elvenni, köszönhetően annak, hogy csak két fordulót hagyott ki és mindig szépen szerepelt. A Második Pósfai Miklós lett, de a legtöbb első helyezés az ő nevéhez fűződik. A harmadik pedig Csóka András, szintén sok jó eredményének köszönhetően.

by
The Intrepid