„Csepregi Pékség” Open – 3. forduló

Június 20-án, szombaton több hónap kényszerszünet után a harmadik fordulóval folytatódott a Szombathelyi Darts Club SE saját rendezésű versenysorozata, a „Csepregi Pékség” Open.

A Magyar Darts Ligát követően tehát a „Csepregi Pékség” Open is újraindult, így a versenyengedéllyel nem rendelkező, amatőr játékosok is a táblák elé állhattak versenykörülmények között, és összemérhették tudásukat egymással, illetve az igazolt játékosokkal. A február első és utolsó napján rendezett két forduló utáni harmadikra került most sor. Összesen 33 ember nevezett a játéknapra. A szombathelyieken és környékbelieken kívül győri és körmendi versenyzők is érkeztek. Egy ötfős és hét négyfős csoport került kisorsolásra. Mindegyikből hárman juthattak tovább. A csoportelsők egyből a legjobb 16 közé jutottak, míg a másodikok egy-egy harmadik helyezettel mérkőztek meg ezért az eredményért. Mint minden alkalommal, most is izgalmas párharcok jellemezték a versenyt.

A képzeletbeli dobogóra klubunk három éljátékosa mellett egy körmendi fiatal kiválóság állhatott fel. Budavári Zsombor (Körmendi DC) a legutóbbi két szombathelyi MDL forduló megnyerése után városi bajnokságunkon is szerencsét próbált, és nem hiába, hiszen Németh Albert legyőzésével ismét a döntőben találta magát. Ellenfele Kámán Csongor lett, aki bátyjával, Lehellel küzdött meg a négy között. Csongor nem tudta megismételni a Lehel ellen bemutatott kiváló kiszállózását, Zsombor pedig nem ingott meg, ennek köszönhetően a körmendi 4-0 arányban győzedelmeskedett a döntőben, újabb szombathelyi versenyt nyert ezzel meg. Gratulálunk minden helyezettnek!

A Goldfisch horgászbolt különdíjat is felajánlott erre, és visszavonásig az összes soron következő szombathelyi versenyre: a legnagyobb, 130 vagy afeletti kiszálló 10000 Ft-ot ért, 170-es kiszálló esetében viszont 17000 Ft a nyeremény. Ezen a fordulón azonban senkinek nem sikerült legalább 130 pontról 3 nyílból kiszállni, így az összeg a kasszában maradt.

Nem maradunk sokáig darts verseny nélkül Szombathelyen, hiszen július 3-án újabb Magyar Darts Liga fordulót rendezünk, július 11-én pedig a „Csepregi Pékség” Open sorozat fog folytatódni.

A versenyről készült képek ITT találhatóak.

A verseny végeredménye ITT tekinthető meg.