MDL forduló – július 3

A két júniusi játéknap után júliusban is újra darts versenynek adott otthont a Haladás Sportkomplexumban található darts terem: az idei negyedik szombathelyi Magyar Darts Liga fordulót rendeztük meg július 3-án, pénteken.

Az este fél hétkor kezdődő fordulóra 24 versenyző érkezett: a hazaiakon, környékbelieken kívül Körmendről, Sopronból jöttek. Ennél a létszámnál hogy négy darab hatfős csoportban kellett a játékosoknak megküzdeni egymással a csoportok első négy, továbbjutást érő helyéért, hogy aztán a 16-os főtáblán folytathassák a csatát.

Ahogyan az általában lenni szokott, most is izgalmas, kiélezett mérkőzéseket játszottak, hullámhegyekkel-völgyekkel. Ezúttal a csoportokban gyakoriak voltak a körbeverések, nem alakult ki tiszta sorrend, hanem legarányok és egymás elleni eredmények segítségével lehetett csak eldönteni a csoportokban elért helyezéseket. Például az egyik csoportban az első három helyen végző játékos nyolc pontot szerzett (10-ből), a másik három versenyző pedig kettőt – ez igazán ritkaság.

A legutóbbi szombathelyi versenyeket sorozatban megnyerő, a Körmendi Darts Club színeiben játszó Budavári Zsombort mindenki különösen figyelte, hogy ezúttal hogy teljesít. A mai napon sem vallott kudarcot, hiszen klubunk kiválóságait: Marton Olivért, Kámán Csongort, Szajkó Rolandot legyőzve ismét a döntőbe dobta magát. Ott, ahogyan már korábbi versenyeken is, ezúttal is Kámán Lehellel kellett megküzdenie, akinek Takács Zoltánon, Csóka Andráson és Németh Alberten keresztül vezetett az útja. Egyébként az elődöntőket mindketten nagyon simán, 4-0-ra nyerték meg.
A döntőben Lehel azonban most nem hagyta magát, és Zsombor gyengébb játékát kihasználva ezúttal neki sikerült elnyerni az első helyezést, 4-1-es arányban. Gratulálunk a dobogósoknak és a többi versenyzőnek is!

A szombathelyi versenyekre a Goldfisch horgászbolt különdíjat is felajánl: a legnagyobb, 130 vagy afeletti kiszálló ezen a napon már 10500 Forintot ért, a 170-es kiszálló viszont 17000 Forintot jelentett volna annak, aki megdobja. Csakhogy ahogyan az előző alkalommal sem, most sem sikerült senkinek elnyerni a bónuszt, így az összeg tovább halmozódik.

A részletes eredmények megtekinthetők a Magyar Darts Szövetség adatbankjában, a versenyen készült képek pedig galériánkban.

A versenyzés nem áll meg: július 11-én a „Csepregi Pékség” Open versenysorozatunk fog folytatódni, amelyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.