Nyár, szombat, „Csepregi” Open

Július 11-én a negyedik fordulóval folytatódott klubunk saját rendezésű versenysorozata, a „Csepregi Pékség” Open.

A július 3-ai MDL forduló után ismét versenyhelyzetben állhattak a táblák elé a darts szerelmesei, igazolt és amatőr játékosok egyaránt, ezúttal a „Csepregi Pékség” Open versenysorozatunk negyedik fordulóján. Habár jó néhány olyan versenyző nem vett részt a fordulón, aki rendszeres szereplője a sorozatnak, így is 25 ember adta le a nevezését a Haladás Sportkomplexum darts termében délután háromkor kezdődő megmérettetésre. Ez a létszám pedig azt jelentette, hogy egy négyfős és hét háromfős csoportot sorsoltunk.

A háromfős csoportokat általában nem szeretik a játékosok, mivel csak két mérkőzésen lehet bizonyítani, ellenben például egy hatfős csoportban, ahol mindegyik dartsozó öt emberrel is meg tud küzdeni. Kis létszámú csoportnál összejöhet a sorsolás szeszélye folytán nagyon könnyű és nagyon nehéz, halálcsoport is. Márpedig hét háromfős csoport is volt ezen a versenyen, amelyek közül kettőben mind a három játékos egy győzelemmel zárt. Közöttük legarány és egymás elleni eredmény döntött.

Mindegyik csoportból a legjobb két helyezett jutott a 16-os főtáblára. Innen még két győztes meccset kellett lehozni a játékosoknak a dobogós helyezésekért. Ezúttal Csóka András-Kovács Zsolt és Kozmor József-Takács Zoltán elődöntők alakultak ki. Kozmor „Duda” József 4-1 arányban múlta felül a Körmendi Darts Klub játékosát. A Csóka-Kovács összecsapás viszont végtelenül kiélezettnek bizonyult. Az idegek harcában a döntő legben vívott kiszállócsatával végül klubunk elnöke, Csóka András jött ki győztesen ebből a ki-ki meccsből. A döntőben így klubunk két kiváló versenyzője vívott meg egymással, ami Duda 4-2-es győzelmével zárult. Annak ellenére, hogy a legutóbbi versenyeinken gyakran a legjobbak között szereplő Budavári Zsombor, Kámán Lehel, Kámán Csongor most nem szállt versenybe, így is kiváló játékra volt szükség a dobogós helyek megszerzéséhez.

A versenynek volt különdíjazása is: a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállót megdobó játékosnak 11000 Forintot, 170-es kiszálló esetén 17000 Forintot ajánlott fel a Goldfisch Horgászbolt. A legutóbbi két versenyen nem kelt el a különdíj, most azonban igen: még a csoportmérkőzések során Kovács Zsolt egy 150-es kiszállót is dobott, így a harmadik helyezés mellett a különdíj is az övé lett. Gratulálunk minden helyezettnek!

  1. Kozmor József (SZDCSE)
  2. Csóka András (SZDCSE)
  3. Takács Zoltán (KDC) és Kovács Zsolt

A versenyről készült képek IDE kattintva megtekinthetők.

A forduló végeredménye ITT érhető el.