MDL fordulóval folytattuk

Augusztus 7-én, pénteken a Magyar Darts Liga idei ötödik szombathelyi fordulójával folytatódott a versenyzés a Haladás Sportkomplexumban.

A nyári meleg ellenére 24 játékos nevezett a megmérettetésre. Ez a létszám már-már papírformának mondható, hiszen éppen ugyanennyien vettek részt az előző két MDL fordulónkon is. A versenyzők viszont nem egy az egyben ugyanazok voltak. A Hazaiakon kívül ezúttal öt játékos a Körmendi DC-t, egy fő a soproni Aramis DC-t képviselte. A mostani fordulón próbálta ki magát először versenyhelyzetben klubunk két fiatal tagja, Rózsahegyi Nátán és Vadasi Benedek.

A 24 főt az előző fordulókhoz hasonlóan most is négy db hatfős csoportba sorsoltuk, ahol mindenkinek öt mérkőzése volt bizonyítani. Minden csoportból a legjobb négy helyezett jutott a 16-os főtáblára. Mint mindig, most sem maradtak el az izgalmas meccsek, a legjobbak közé jutáshoz nem sokat lehetett hibázni.

A legjobb négyben Csóka András (SZDCSE) Szajkó Rolanddal (SZDCSE), Kámán Lehel (SZDCSE) pedig Budavári Zsomborral (KDC) mérkőzött meg. Ezúttal Rolandnak jött ki jobban a lépés klubunk elnökével, Andrással szemben, és még egy leget sem engedett Andrásnak. Ismét megmérkőzött egymással Lehel és Zsombor, most a döntőbe jutásért. Rendkívül szoros csatában a végén Lehel javára dőlt el 4-3-ra a meccs. Így tehát Szajkó Roland és Kámán Lehel játszották a döntőt. Roli nem tudta hozni az András ellen bemutatott kiváló játékot, Lehel pedig nem ingott meg, így 4-0-ra Lehel nyerte meg a párharcot.

Ennek a fordulónak is volt extra díjazása: A Goldfisch horgászbolt 10000 Forintot ajánlott fel a versenyen a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállót megdobó játékosnak, a 170-es kiszálló viszont 17000 Forintot ért. A július 11-i „Csepregi Pékség” open után ismét elkelt a különdíj: még a csoportmérkőzések során Kozmor József (SZDCSE) a második lehetséges legmagasabb kiszállót, azaz a 167-est oldotta meg! Ezt felülmúlni vagy megismételni a verseny hátralévő részében már senki nem tudta.

Gratulálunk minden Helyezettnek és Résztvevőnek!

A verseny részletes eredményei a Magyar Darts Szövetség Hivatalos Adatbankjában, a versenyről készült képek pedig a galériánkban tekinthetők meg.