Apa-fia döntő a 2. MDL fordulón

Március 10-én, szerdán a 2021-es év második Magyar Darts Liga fordulóját rendeztük Szombathelyen, és egyben a Nyugat-dunántúli régióban.

A járványhelyzet miatt továbbra is csak kevés egyesület tud versenyeket rendezni, ugyanakkor érthető, hogy sok játékos szívesen játszana újra felhőtlen, megszokott körülmények között. Most azonban a járványügyi szabályok betartására is figyelni kell a játék mellett.

A február 19-i első fordulón a maximális 48 fős létszámkorlát betelt, a második fordulóra 41 előnevezést követően 38-an látogattak el, ami a szerdai naphoz képest nem mondható gyengének. A szombathelyiek mellett körmendi, zalaegerszegi, soproni játékosok érkeztek nagyobb számban, rajtuk kívül Győrből és egyéb falvakból is jöttek.

A sorsolást követően a csoportmérkőzések 6 db ötfős és 2 db négyfős kialakításban kezdődtek meg. Mindegyikből a legjobb három versenyző jutott tovább. A csoportelsők rögtön a legjobb 16 közé jutottak, míg a másodikak egy-egy harmadikkal játszottak egy helyosztót.

Ezúttal is jó meccseket, izgalmas párosításokat hozott az egyenes kiesés. A nap legnagyobb meglepetését Dobos Dávid jelentette. A 16 éves tehetség januárban igazolt le a Szombathelyi Darts Clubhoz, de már országos versenyen is indul. A mostani liga fordulón Fister Zoltánt, Petrovics Bálintot és Németh Albertet legyőzve menetelt az elődöntőig, ahol Kámán Alex állította meg, 4-3 arányban. A másik elődöntőben a már klasszikusnak mondható Kámán Lehel-Budavári Zsombor párharc zajlott, Lehel 4-1-es sikerével zárult.

A döntőben tehát apa-fia meccs került lejátszásra, amelyet talán az évek és a rutin döntött el. Lehel 4-1-re győzte le fiát, egyúttal Alexnek az eddigi legszebb eredménye lett a mostani második helyezés.

A versenynek volt extra díjazása is. A Goldfisch Horgászbolt jóvoltából a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszálló 10000 Forintot ért, a 170-es 17000 Forintot. Noha a magasabb összegű különdíj most sem, az alacsonyabb összegű viszont most is elkelt: a Zalaegerszeg mellől érkező Kosárkó Attila nyerte meg egy 136-os befejezéssel.

Gratulálunk minden Résztvevőnek a helyezésekhez!

A verseny részletes eredménye a Magyar Darts Szövetség oldalán elérhetőek.
A versenyen készült fotók galériánkban tekinthetők meg.