Elnökünk győzelme a MDL fordulónkon

Április 21-én este újra nyilat ragadhattak a darts versenyzők a Haladás Sportkomplexumban, ekkor rendeztük meg idei harmadik Magyar Darts Liga fordulónkat.

A pandémia miatt továbbra sincs sok környékbeli klubnak lehetősége versenyt rendezni, ez pedig most is meglátszott a mi versenyünk iránti érdeklődésből. Az előnevezés kitöltötte a maximális 48 fős létszámot, végül 45 játékos vett részt a megmérettetésen. A szombathelyiek mellett érkeztek Körmendről, Zalaegerszegről, Sopronból, Tapolcáról és egyéb falvakból is. Voltak többen, akik most próbálták ki magukat először versenyen.

A 45 játékost 5 db hatfős és 3 db ötfős csoportba sorsoltuk. Mindegyikből a legjobb 4 jutott a 32-es főtáblára. A sorsolás szeszélye azt eredményezte, hogy többen ismét ugyanazokkal az emberekkel kerültek össze, mint korábbi fordulóinkon. Az egyenes kieséses szakaszban már 4 leget kellett nyerni a győzelemhez. Mint mindig, most is voltak rövid, sima, illetve hosszú, szoros, kiélezett összecsapások is.

A legjobb nyolc játékos meccsei úgy alakultak, hogy mindegyikben egy szombathelyi játszott egy nem szombathelyivel. A négy hazai közül azonban csak klubunk elnökének, Csóka Andrásnak sikerült nyernie, méghozzá a Körmendi Darts Club színeiben induló Németh Patrik ellen. Fiatal tehetségeink szenvedtek vereséget ellenfeleiktől: Dobos Dávid 4-3-ra maradt alul Petrovics Bálinttal szemben, Marton Olivért pedig Torda Tibor búcsúztatta. Szintén a mi klubunkat erősítő Ágoston Károly is kikapott a Körmenden dartsozó Olasz Ádámtól. Csóka András viszont nem adta fel: a csoportból mindössze negyedikként továbbjutó versenyzőnk Budavári Zsombor, Németh Albert és Németh Patrik legyőzése után a kiválóan játszó Torda Tibort is felülmúlta. Andrást a döntőben Petrovics Bálint várta, aki Olasz Ádámot győzte le a legjobb négy között.

András a döntőben a Körmendi DC tehetsége ellen 3-0-ás vezetésre tett szert, ezután Bálint már csak egy leget tudott bezsebelni, majd András 4-1-el lezárta a találkozót. Ezzel a tavaly szeptember 9-i, mindössze 13 főt számláló mezőnyt követően most nagyobb létszámból is képes volt kijönni végső győztesként. Érdekesség, hogy a legjobb 4 közül hárman is a B csoportból kerültek ki. A döntő, és az egyik elődöntő is a csoportmérkőzés megismétlése volt.

Ezen a fordulón is díjaztuk a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállót. A különdíj megszerzése motiválta is a versenyzőket: egymás után többször is megdőlt a napi legnagyobb kiszálló, mígnem Torda Tibor állította be a legmagasabbat egy 164-es befejezéssel. Így az ő nyereménye a 3. helyezés mellett a különdíjjal is bővült.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

Az ágrajz elérhető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában.
A versenyről készült képek a galériában tekinthetők meg.