Majdnem teltház

Elérkeztünk egy újabb Magyar Darts Liga fordulóhoz, május 21-én, pénteken a Szombathelyi Darts Club rendezte a régióban, és egyben Szombathelyen az idei 4. megmérettetést.

A pandémiás intézkedések miatt még mindig kevés a verseny a környéken, a játékosok növekvő tábora pedig ki van éhezve a játékra, nem csoda tehát, hogy 47 ember részvételével indult el a küzdelem, vagyis egy fő híján teltház volt. A hazaiak mellett Körmendről, Zalaegerszegről, Sopronból és környékbeli falvakból is érkeztek. Hét db hatfős és egy ötfős csoportot sorsoltunk.

180-as dobások egymás után, kiszállócsaták, kísérletek magas kiszállókra – így kezdődtek meg a csoportmérkőzések. Így előljáróban meg is említem, hogy ezúttal 130 vagy afeletti kiszálló nem született, így az extra díjazást senki sem vitte el, habár egy csoportban hárman is rádobtak a 170-es kiszálló bulljára egymás után rövid idő alatt… Ennek ellenére szokás szerint nagyon izgalmasan alakult a csoportból továbbjutóknak az egyenes kieséses szakasz. Akár régi és új arcok találkozásáról, akár versenyről versenyre visszatérő megmérettetésről volt szó. A csoportmérkőzések eredményei és a főtábla is elérhető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában, ott mindenki megtekintheti. Ami viszont abból nem derül ki, az a mérkőzések menete, statisztikája, így arról itt számolunk be.

A legjobb négybe három hazai és egy soproni játékos jutott. Az Aramis Darts Club SE-t erősítő Kovács Benjámin az idei évtől kezdve látogatja a versenyeinket, ez a harmadik helyezés pedig eddigi legjobb eredménye, ugyanis az elődöntőben Kámán Lehel ellen már nem sikerült újabb győzelmet aratnia. A másik elődöntőben két hazai játékos, Szajkó Roland és Dobos Dávid mérkőzött meg. Dávid up válogatott játékosunk, aki egyébként idén január óta klubunk tagja, három hét kényszer pihenő (dobókéz mutatóujj töréses sérülése) után tért vissza, nem is akárhogy! Roli ellen 81,24-es körátlaggal, 4-0-ás sikerrel jutott a döntőbe a 65,44 ellenében. 40%-os kiszállózással a legjobb lege 16 nyilas, a leggyengébb 22 nyilas volt. Legmagasabb dobása mindkettőjüknek 140, Dávid legnagyobb kiszállója 77. Rolinak 7 kísérlete volt duplára.

Az éjszakába nyúló döntőben Dobos Dávid és Kámán Lehel csapott össze. Ezen a meccsen talán a döntő terhe miatt is Dávid már nem volt képes az egész nap nyújtott magabiztos játékát nyújtani, Lehel ellen pedig nem lehet engedni egy kicsit sem a színvonalból, ha nyerni akarunk ellene. Az összecsapást Lehel nyerte 4-1-arányban, de ez az eredmény nem sokat mond el a meccsről. Lehel 75-ös, Dávid 64,93-as átlaggal zárt. Lehel az utolsó legben 180-140-145-ös körökkel 9 nyíl után 36 ponton volt, de a 10 nyilas leg sajnos nem jött össze neki, sőt kellett még jó néhány dart a befejezéshez. Fontos azonban megemlíteni, hogy volt már a nap folyamán egy 10 nyilasunk! A körmendi Petrovics Bálint 140-140-171-es körök után piros bullal zárt le egy leget Kozmor József ellen a legjobb 16 között, 4-1-es győzelmet aratva.

Gratulálunk mindenkinek a szép eredményekhez és a kitartáshoz az éjjeli 0:45-ös befejezés ellenére!

A versenyen készült fotók megtekinthetők a galériában.

1. Kámán Lehel (SZDCSE), 2. Dobos Dávid (SZDCSE), 3. Szajkó Roland (SZDCSE) és Kovács Benjámin (Aramis DCSE)