Hazai dobogósok a MDL fordulónkon

Június 10-én, csütörtökön került megrendezésre Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban az 5., a Nyugat-dunántúli régióban a 6. Magyar Darts Liga forduló a 2021-es évben.

A nyár közeledtével általában csökken a darts versenyeken a résztvevők száma, egyre inkább csak a „kemény mag” szokott megmaradni. Most azonban így is 40 fővel rajtolt el a mezőny. A hazaiakon, környékbelieken kívül nagyobb számban körmendi, zalaegerszegi és soproni versenyzők képviselték klubjaikat. A 8 db ötfős csoportban ezúttal a legjobb 4 helyezés egyikét kellett megszerezni a 32-es főtáblára kijutóknak.

A csoportmérkőzések és az egyenes kieséses szakasz eredményei egyaránt megtalálhatóak a Magyar Darts Szövetség adatbankjában. Mint ahogy mindig, most is izgalmas ágrajz alakult, amelyen a legjobbak közé jutáshoz játéktudásra és szerencsére egyaránt szükség volt. A legjobb négybe ezúttal csak a Szombathelyi Darts Club SE versenyzői kerültek. A felső ágon Budavári Zsombor és Kozmor „Duda” József mérkőzött meg. Duda 3-1-es vezetésre tett szert, de Zsombi 3-3-ra felhozta az állást. Végül a döntő leget mégis az idősebb versenyzőnk szerezte meg a fiatallal szemben. Az alsó ágon is egy fiatal csapott össze egy nála idősebbel, amely szintén klubon belüli rangadó volt. Fiatal tehetségünk, Dobos Dávid az elmúlt versenyeken is szépen szerepelt, és most sem kellett csalódnunk benne, hiszen 3-0-ás előnyt épített ki klubunk másik éljátékosával, Kámán Lehellel szemben, aki rendszeresen az élmezőnyben végez versenyeinken. Mindketten dobtak egy 180-at a meccs közepe táján, miközben Lehel szépített egy leggel. Fordításra viszont nem került sor, Dávid 4-1-re lezárta a találkozót.

A döntő szintén a nagy korkülönbség jegyében zajlott két hazai versenyző között. Kozmor „Duda” József 2-0-ás előnyre tett szert Dávid ellen, majd 2-1-re, 3-1-re vezetett. Dávid ezután 3-2-re módosította az állást, de Duda ezt követően 4-2-es arányban megnyerte a mérkőzést.

Mindenképpen be kell számolnunk a magas kiszállókról, hiszen a Goldfisch Horgászbolt jóvoltából ismét díjaztuk a legmagasabb, 130 vagy afeletti befejezést. Csak úgy röpködtek a díjra érdemes kiszállók! A sort Dobos Dávid indította meg egy csoportmérkőzés során 136-tal, majd ezt Kámán Alex 139-el múlta felül, szintén még a csoportban. Azonban ő sem örülhetett sokáig, mivel a legjobb 32 közötti mérkőzések során Csóka András és Kámán Lehel is bemutatott egy 152-es checkoutot mindössze pár perc eltéréssel. És ha ez még nem lenne elég, Kámán Csongor a legjobb 16 között Csóka András ellen az extra díjazás óta elsőként dobott egy 170-es kiszállót („Big Fish-t”) rögtön az első legben, ami nagyban hozzájárulhatott 4-2-es sikeréhez. Csongor ezután viszont éppen testvérétől, Leheltől szenvedett 4-1-es vereséget…

Elmondható tehát, hogy ismét eseményekben gazdag versenyt zártunk, ezúttal szombathelyi sikerekkel. Gratulálunk minden hazai és vidéki résztvevőnek egyaránt!

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériánkban.