Nyáron is Goldfisch Open!

Már több mint egy hónapja beköszöntött a nyár, de saját rendezésű versenysorozatunknak, a Goldfisch Darts Opennek ez sem szab határt. Habár a versenyeken a résztvevők száma nyárra általában mindig visszaesik, mi ekkor is ugyanúgy várjuk a dartsozni vágyókat. Sőt, mivel a Magyar Darts Szövetség versenynaptára nyáron szellősebb, így ilyenkor több verseny megrendezésére van lehetőségünk.

A Goldfisch Open 4. fordulóján végül 30 versenyző indult el. Ez jelentős létszámcsökkenés a korábbi fordulókhoz képest, amikor 61, 57, majd 44 játékos nevezett, de még így is szép szám. Érkezett egy-egy ember Sopronból, Körmendről, Zalaegerszegről, Győrből, Gyulakesziről, a Szigetközből és Kaposvárról is, ennek ellenére nem túlzás kijelenteni, hogy a szombathelyiek és a vidékiek körében is foghíjas volt a mezőny az előző megmérettetésekkel szemben. 6 db 4 fős és 2 db 3 fős csoportra osztottuk a versenyzőket. A korábbiakhoz képest változás, hogy megnöveltük 1-1 leggel a csoportban a mérkőzéseket, hogy a távolabbról érkezők is minél többet tudjanak játszani. Így a 4 fős csoportokban 3, a 3 fős csoportokban 4 leget kellett nyerni. Mindből a legjobb két játékos jutott a 16-os főtáblára, ahol változatlanul 4 nyert legre mentek a küzdelmek.

A 16-os főtáblán, mint mindig, most is izgalmas párosításoknak és meccseknek lehettünk tanúi. Már a legjobb 16-ban sor került egy Kozmor „Duda” József-Budavári Zsombor találkozóra, ahol Duda nyert. Ezután viszont ő is elvérzett Csóka Andrással szemben. Nagy meglepetés volt, hogy a Zalaegerszegről érkező fiatal Ebedli Armand 4-1-re legyőzte Marton Olivért a 16 között. A legutóbbi fordulót megnyerő Czotter Gábor ellen azonban már csak 2 leget sikerült nyernie. Az egyik elődöntőben Csóka András és Czotter Gábor találkozott, ami a legutóbbi forduló döntőjének a megismétlése volt. András akkor is és most is vezetett Gábor ellen 3-1-re. András legutóbb ebből a helyzetből veszítette el a párharcot, ezúttal viszont nem remegett meg, és 4-1 arányban győzedelmeskedett a Szigetközből érkező ellenfelével szemben.

A másik ágon az előző napi körmendi MDL fordulót megnyerő Dobos Dávid a legjobb 8 között 4-2-re legyőzte a PDC színpadot is megjáró Alexits Tamást (Aramis DC). Emellett Vargyas Ádám is nagyot alakított. A győri versenyző a 3 fős csoportjából épphogy kijutva (Vass Péter ellen nyert 4-3-ra egy kiszállócsatában, majd 0-4-es vereséget szenvedett Kozmor „Duda” József ellen) Takács Zoltánt (KDC), Farkas Ferencet (KDC), majd az elődöntőben fiatal tehetségünket, Dobos Dávidot is egyaránt 4-3 arányban múlta felül. Ez utóbbi mérkőzésről érdemes megemlíteni, hogy Ádám 3-0-ra vezetett, de Dávid 3-3-ra feljött, majd a döntő legben mindketten kihagytak pár kört a duplára, végül Ádám talált be.

Így aztán a döntőt klubunk elnöke, Csóka András és Vargyas Ádám vívta. Ádám ezúttal már nem volt olyan szerencsés, hogy egy 4-3-as sikert érjen el, mivel András nem hagyta kicsúszni a kezéből a döntőt. Olyannyira nem, hogy 4-1-es győzelemmel zárta le a napot.

A Goldfisch Horgászbolt jóvoltából ezúttal is élt a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállóért járó különdíj, most azonban senkinek sem sikerült ilyet dobnia.

Gratulálunk mindenkinek!

A versenyről készült képek a galériában megtekinthetők.
A verseny végeredménye ITT, az aktuális összesített ranglista ITT érhető el.

1. Csóka András (SZDCSE), 2. Vargyas Ádám (MDSZ), 3. Dobos Dávid (SZDCSE) és Czotter Gábor (MDSZ)