Újabb MDL forduló Szombathelyen

Már a 6. Magyar Darts Liga fordulót rendeztük Szombathelyen a 2021-es évben, a régióban pedig a 8. játéknap volt esedékes július 16-án, pénteken este.

A nyári szezonra általában csökken a résztvevők száma a versenyeken, azonban így is 33 játékos nevezésével kezdődtek meg a küzdelmek, mégpedig egy ötfős és hét négyfős csoportban. Ez a létszám játékosbarát volt, mivel mindegyik csoportból hárman jutottak ki. 32 nevezőnél a csoport harmadikak kiestek volna…

A legtöbb csoportban tiszta sorrend alakult ki, egyben viszont körbeverés történt. Ebedli Armand, Kovács Benjámin és Döbrentei Norbert hármas holtversenyben állt a csoport 3 továbbjutást érő helyén, így nekik újra kellett játszani az egymás közötti meccseiket. Szerencsére másodszorra már kialakult a sorrend.

Az egyenes kieséses szakaszban először a másodikak egy-egy harmadikkal vívtak 4 nyert legre zajló csatát a 16 közé jutásért, a csoportelsők játék nélkül jutottak a 16 közé. Összességében elmondható, hogy az átlagosnál több 4-3-as végeredmény született a versenyen, vagyis kiegyenlítettek voltak a felek. Már a 16 közé jutásért is rendkívül szoros volt több találkozó, a legjobb 16 között pedig ez csak fokozódott. Már a 16 között olyan párosításokat adott ki az ágrajz, amely mérkőzések akár az elődöntők vagy a döntő is lehetett volna. Már itt meg kellett hogy vívja a csatáját Kámán Lehel és Dobos Dávid, akik ha különböző ágon vannak, akár döntőt is játszhattak volna. Így viszont csak egyikük juthatott tovább. Egy nagyon kiélezett, 4-3-as meccsből Lehel jött ki győztesen. Csóka András és Budavári Zsombor is velük párhuzamosan játszott, itt is az idősebb versenyzőnk nyert, szintén 4-3-ra. Majd ezután Kámán Lehel és Csóka András találkozott, ez az összecsapás, talán egy kis meglepetést okozva András 4-2-es sikerével zárult.

Az alsó ágon sem volt hiány izgalmakból, és szoros párharcokból. Marton Olivér például visszavághatott Ebedli Armandnak, akitől július 3-án a Goldfisch Openen a 16 között kikapott 4-1-re. Most azonban 4-3-ra sikerült legyőznie Olivérnek a zalaegerszegi fiatal tehetséget.

Az elődöntőkbe jutáshoz a játéktudás mellett szükség volt a szerencsére is. Elnökünk, Csóka András Kámán Csongorral találkozott, aki Kosárkó Attila és Dömötör Béla legyőzésével jutott idáig. Utóbbi meccsről feltétlenül szót kell ejteni, hiszen Döme 3-0-ra vezetett Csongor ellen, majd a győzelmet jelentő 4. leget már mégsem sikerült behúznia, végül Csongor nyert 4-3-ra! Egy verseny során a legbosszantóbb dolgok egyike, ha valaki 3-0-ra vezet, és onnan kap ki 4-3-ra… András és Csongor mérkőzésén pedig Csongor 4-2-re nyert, András vele már nem tudott megbirkózni a korábbi két erős ellenfél legyőzését követően.

Az alsó ágon menetelt a Pápai Holdkő Darts Club SE fiatal játékosa, Borbély András, aki most először látogatott el hozzánk. András sorban vette sikeresen az akadályokat, még az elődöntőben is sikerült nyernie Marton Olivérrel szemben. Így jött össze a Kámán Csongor-Borbély András döntő.

A döntő sem billent egyértelműen semelyik játékos felé. Mindketten dobtak nagyobb és kisebb köröket. Csongornak nagyon sok nyila kipattant a táblából. Csongor vezetett 3-2-re, majd 3-3 lett, a nap folyamán már sokadszorra, és utoljára ismét döntő leg következett. Csongor már a duplára dobott rá, mikor András még 241-en volt. De Csongor több kört is hibázott a D10-en. Eközben András leért kiszállóra, rá is dobott a duplára egy körben, de neki sem sikerült. Ekkor már mindenki azt hitte, hogy Csongor innen elveszíti a finálét, erre a következő körben bedobta a kiszállót. El lehet képzelni azt a feszült hangulatot, hogy Csongor körökig nem tud kiszállni, az ellenfele leér kiszállóra, rádob a duplára, nem sikerül neki, majd Csongor ezután oldja meg…

Szokás szerint extra díjazásunk is volt a Goldfisch Horgászbolt jóvoltából a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállóra vonatkozóan. El is kelt különdíj. Még a csoportmérkőzések Során Kállay Eszter dobott egy 160-as kiszállót Petrovics Bálint ellen, amit felülmúlni már senki sem tudott.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A csoportmérkőzések, az ágrajz és a végeredmény egyaránt elérhető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában.
A versenyről készült képek megtekinthetők a galériánkban.