Egy dartsos hétvége első napja

Nem unatkoznak a környékbeli darts játékosok augusztus első hétvégéjén, hiszen 3 nap alatt 3 versenyen is lehetőségük van részt venni a régióban. Augusztus 5-én, pénteken este a 7. idei Magyar Darts Liga fordulót rendeztük Szombathelyen, majd szombaton már a gógánfai Szomszéd Darts SE várja a versenyzőket ugyanebben a versenysorozatban. Végül vasárnap a Szombathelyi Darts Club SE saját rendezésű versenysorozatának, a Goldfisch Darts Opennek bonyolítjuk az 5. játéknapját a Haladás Sportkomplexumban.

A nagy melegben összesen 26 nevező állt a táblák elé. A megszokott mezőnyből kiemelkedik Szalma Róbert, aki a Pécsi Darts Club képviseletében érkezett hozzánk, nyaralása alkalmából. 26 fő esetén 2 db 4 fős és 6 db 3 fős csoportban kezdődik meg a verseny, melyekből ketten jutnak a 16-os főtáblára. A legjobb 16 között már össze is került Kámán Lehel és Kámán Csongor, köszönhetően annak, hogy Lehel a csoportban kikapott Csóka Andrástól, így másodikként jutott tovább. Testvére azonban nem jelentett számára akadályt, a meccs közepén rákapcsolt, és 4-1-re nyert Lehel. A legjobb 16 között a legnagyobb meglepetést Szendrő Szilárd 4-1-es sikere jelentette a mostanában formavesztéssel küzdő Kovács Benjámin ellen. A legszorosabb párharc pedig Csóka Dani és Olasz Ádám között zajlott, Dani a döntő legben kapott ki.

A legjobb 8 között sor került többek között egy versenyről versenyre ismétlődő összecsapásra: Csóka András és Takács Zoltán küzdött meg ismét. úgy tűnik, Taki András mumusává vált, hiszen mostanában mindig vereséget szenved tőle. Hiába vezetett András 2-0-ra, mégis Taki nyert 4-2-re. Klubunk elnöke a júniusi és a júliusi MDL fordulónkon is az elődöntőben kapott ki Takács Zolitól, most pedig a negyeddöntőben, ráadásul a 4-2-es eredmény is mindig stimmel. Érdemes megemlíteni, hogy a legjobb 8 között egy olyan csata is kialakult, akik közül még senki sem állt dobogón. Horváth Imre és Szendrő Szilárd között dőlt el az egyik dobogós helyezés. Szilárdnak nem sikerült megismételnie Kovács Benjámin ellen nyújtott teljesítményét, így Horváth Imre örülhetett a találkozójuk végén.

A legjobb 4-ben Takács Zoltán Dobos Dáviddal, Horváth Imre pedig Kámán Lehellel csapott össze. Lehel hozta a magabiztos formáját, csak egy leget engedett Imrének. Annál szorosabb volt viszont a másik meccs, amelyen döntő legre került sor. Végül nem a hazai szurkolótábor örülhetett, hiszen a körmendi Takács Zoli dobta be a döntőbe jutást érő duplát. Az idei szezonban oly sokszor játszott már egymással Kámán Lehel és Takács Zoltán elődöntőt vagy döntőt, a júliusi MDL fordulónkon is ők döntőztek, akárcsak most. Nemcsak a döntősök személye, hanem a végeredmény sem változott az előző fordulóhoz képest. Taki a negyedik Lehel elleni döntőjét is elveszítette, aki magabiztos játékkal ismét 4-0-ra verte a körmendi ellenfelét, ezzel még nagyobb előnyre tett szert az összesített ranglistán. Takács Zoli pedig rendszeres dobogós helyezéseinek köszönhetően 8 pontra felzárkózott a 3. helyen Csóka András mögött.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyen készült fotók megtekintéséért galériánkat érdemes felkeresni.

1. Kámán Lehel, 2. Takács Zoltán, 3. Horváth Imre és Dobos Dávid