Forró hangulatú Magyar Darts Liga

Nyári forróság ide vagy oda, egy kis szünet után újra lehetőség volt versenyezni Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban, az idei 6. szombathelyi Magyar Darts Liga fordulón.

A nagy melegben összesen 20 játékos jött el. A szombathelyieken és környékbelieken kívül egy-egy fő érkezett csak Körmendről, Sopronból. A versenyzőket 4 db 5 fős csoportba sorsoltuk, mindből négyen jutottak tovább. Így összesen csak 4 ember búcsúzott a csoportkör után. Ezt követte a 16-os főtábla, ahol a létszámnak és a kevés kiesőnek köszönhetően több olyan versenyző is helyet kapott, akinek ez máskor nem sikerül. A legjobb 16 között két meccs alakult igazán szorosan. Szendrő Szilárd ezúttal nagyon megszorongatta a körmendi Takács Zoltánt, aki végül a döntő legben tudott csak behozhatatlan előnyt kidolgozni. 3-3-ig fej-fej mellett haladt Sántha István (Aramis DCSE) és a 13 éves Csóka Dani is, aki még a csoportkörben 160-as kiszállót is dobott. Azonban Sántha István ellen kiszállócsatában elveszítette a mérkőzést.

A legjobb 8 között Sántha István már 4-0-ás vereséget szenvedett Csóka András ellen. A dobogós helyezésért csaptak össze a Kámán testvérek, amely párharc során – mint ahogy általában lenni szokott – Lehelnek sikerült nyerni. Kozmor „Duda” József legyőzte Szabó Andrást, Takács Zoltán pedig Galambos Bencét, így ki is alakult a legjobb 4 mezőnye. Itt Kámán Lehel Kozmor Józseffel mérkőzött meg, Csóka András pedig Takács Zoltánnal. Lehel simán, 4-0-ra verte Dudát, míg András ismét kikapott 4-2-re az elődöntőben Takitól, akárcsak a júniusi szombathelyi MDL fordulón. Ezzel Kámán Lehel-Takács Zoltán döntő alakult ki, amely szintén nem az első már idén a régióban, kétszer is közöttük dőlt el Körmenden az aranyérem sorsa, de elődöntőt is játszottak már. Minden alkalommal Lehel nyerte a találkozójukat, ez nem történt másképp most sem. Lehel 4-0-ra behúzta a döntőt, méghozzá 17, 30, 17 és egy 11 nyilas leggel. Emellett egy 130-as kiszállót is megoldott. Az utolsó legben pedig 133, 140, 180-as körök után 48-as kiszállóval fejezte be Lehel a meccset, ami méltó lezárása volt az estének. Ami az összesített régiós ranglistát illeti, Lehel még nagyobb előnyre tett szert az élen. A dobogósok közül egyébként hárman a legutóbbi szombathelyi fordulón is dobogón álltak.

Gratulálunk minden Résztvevőnek, és köszönjük nekik, hogy a nyári forróságban is eljöttek.

A versenyről készült képek a galériában tekinthetők meg.

1. Kámán Lehel, 2. Takács Zoltán, 3. Kozmor József és Csóka András