Takács Zoltán nyerte a következő MDL fordulót

El is érkeztünk a Magyar Darts Liga következő szombathelyi állomásához, amely június 10-én, pénteken került megrendezésre.

A versenyre nagyjából a szokásos mezőny jött el, szerte a környékről, leszámítva a Balatonlellén megrendezett Youth Challenge résztvevőit. Összesen 27 játékos nevezett, így 3 db 4 fős és 5 db 3 fős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. Ezután 16-os főtábla döntött a helyezésekről. Egy csoportban alakult ki körbeverés, de abban még legaránnyal és egymás elleni eredménnyel sem lehetett dönteni. Ilyenkor az aktuális régiós ranglista állása dönt, így az első Torda Tibor, a második Kovács Attila, a harmadik Horváth Imre lett. Horváth Imre annak ellenére búcsúzott a csoportból, hogy Kovács Attila ellen 4 körössel, 161-es kiszállóval (T19 T18 Bull) nyerte meg a meccset!

Az egyenes kieséses szakaszban már a legjobb 16 között összekerültek nagy nevek. Már itt megmérkőzött Takács Zoltán és Kovács Benjámin, összecsapásuk kiélezett csatát hozott. Kiszállóra mindketten sok nyilat hibáztak, ráadásul sok esetben mindkettőjüknek a dróton ültek a nyilak, és a nézők többször is azt hitték, hogy végre megvan a dupla, pedig nem volt meg. Végül Takács Zoli nyert 4-3-ra. Torda Tibor és Kozmor „Duda” József is már a legjobb 16-ban találkozott, ott Tibi nyert 4-2-re.

A legjobb 8 között folytatódtak a komoly párharcok. Elnökünknek, Csóka Andrásnak sikerült 4-3-ra legyőzni Kámán Csongort. Kámán Lehel 4-2-re verte Torda Tibort. Farkas Ferenc 3-0-ra vezetett Kovács Zsolt ellen, mégis kikapott 4-3-ra. A legkönnyebb dolga Takács Zolinak volt, ő 4-0-ra nyert Szolnoki Tamás ellen. A legjobb 4 meccsei még izgalmasabban alakultak, és nagyobb meglepetéseket hoztak. Csóka András nem tudta felvenni a lépést a körmendi Takács Zoltánnal, és 4-2-es vereséget szenvedett. eközben Kámán Lehel is alulmaradt Kovács Zsolt ellen 4-3-ra. Ehhez a meccshez hozzá tartozik, hogy Lehelnek 80 feletti, Zsoltnak 65 körüli átlaga lett, mivel amelyik legeket Lehel nyerte, azokban Zsolti sok ponton „fennmaradt”, a másikakban pedig mind a ketten kiszállón voltak. Így körmendi és egy jáki versenyző mérkőzött meg a győzelemért, ráadásul még semelyiküknek sem volt forduló győzelme eddig.

A döntőt Taki nyerte 4-2-re, megszerezve első MDL győzelmét. Taki 75,66-os, Zsolti 67,75-ös átlaggal zárt. A meccs további statisztikái elérhetőek ITT. Az összesített ranglistát továbbra is Kámán lehel vezeti a régióban 224 ponttal, második Csóka András 176 ponttal, Takács Zoli pedig átvette a harmadik helyet Kovács Benjámintól.

Gratulálunk mindenkinek!

A versenyen készült fotók a galériában tekinthetők meg.

1. Takács Zoltán, 2. Kovács Zsolt, 3. Kámán Lehel és Csóka András