Különleges hangulatú Goldfisch Open

Június 4-én, szombaton elérkeztünk a Goldfisch Darts Open versenysorozatunk idei 4. fordulójához. Habár a lebonyolítás a korábbi fordulókon megszokott volt, minden verseny egyedi valamilyen tekintetben, így volt ez most is.

A versenyzők még 30 C fokos melegben érkeztek a helyszínre, összesen 34-en, ami nem gyenge a nyári időszakhoz képest. Szerte a környékről jöttek játékosok, olyanok is, akik eddig még nem vettek részt egyetlen Goldfisch Openen sem. A csoportmeccsek megkezdése után nemsokkal már felhőszakadás volt odakint, és a zivatarok futószalagon érkeztek az egész verseny alatt egymás után! A verseny közben a Magyarország-Anglia Nemzetek Ligája futball meccset is volt lehetőség élőben követni, ami szintén különlegessé tette a napot. Ami pedig még emlékezetesebb volt, hogy Kámán Lehel már az első csoportmeccsének első legében Marton Olivér ellen rögtön 4 körössel kezdett, méghozzá 161-es kiszállóval! Ennél nagyobbat már nem is tudott elérni senki a nap folyamán.

A csoportokból hárman juthattak tovább, így a csoportelsők rögtön a legjobb 16 közé jutottak, míg a másodikok játszottak egy-egy harmadikkal. Ezek a meccsek meglepően simán alakultak. Mivel néhány „nagy név” nem vett részt a fordulón, így többeknek esélye nyílt egy jobb helyezésre. A legjobb 16 között a legnagyobb meglepetést Szolnoki-Vaskó Angéla 4-3-as győzelme jelentette Budavári Zsombor ellen. Ezután Angéla Torda Tibor ellen maradt alul a legjobb 8-ban. Korán búcsúzott Kovács Benjámin is, már a legjobb 16-ban összekerült Takács Zoltánnal. Utána Takács Zoli legyőzte Kovács Zsoltot is, majd az elődöntőben Dobos Dávidtól szenvedett vereséget. A legjobb 4-be jutásról döntött Kámán Lehel és Ágoston Károly párharca, ahol Lehel csak egy leget vesztett. Lehel az elődöntőben sem hagyott alább, és Torda Tibort is 4-1-re verte. Sőt, a döntőben is megtartotta magabiztos játékát, és Dobos Dávidnak még leget sem engedett. Lehel tehát a legmagasabb kiszállóért járó különdíjon kívül újabb fordulót nyert meg, azonban az összesített ranglistát 4 forduló után Dobos Dávid vezeti.

Gratulálunk mindenkinek!

A verseny végeredménye ITT, további fotók ITT találhatóak.

1. Kámán Lehel, 2. Dobos Dávid, 3. Torda Tibor és Takács Zoltán