Nagy csaták az MDL következő állomásán

Két egymást követő napon volt Magyar Darts Liga forduló a Nyugat-dunántúli régióban. Május 19-én, csütörtökön Körmend adott otthont a versenynek, míg 20-án, pénteken már Szombathelyen állt a táblák elé a mezőny.

A nyárhoz közeledve mindig kevesebb játékos vesz részt a versenyeken. Körmenden 23, Szombathelyen 27 fő nevezett. A szombathelyi versenyen 3 db 4 fős, és 5 db 3 fős csoportot sorsoltunk, 2-2 továbbjutóval. Előfordultak erősebb és gyengébb összeállítások, de hármas körbeverés ezúttal nem alakult ki. A 16-os főtáblán első körben többnyire az esélyesebbnek vélt játékosok tudtak nyerni. Egyedül Kozmor József és Farkas Ferenc találkozója tartott a döntő legig, végül a körmendi Farkas Ferinek sikerült nyerni. A legjobb 8 között Feri szintén kijátszotta a maximális 7 leget, méghozzá Kámán Csongor ellen. A nagyon kiélezett meccset végül Csongor húzta be. Míg ők küzdöttek, a másik 3 meccsnek már rég vége volt. Még a Csóka András-Ágoston Károly összecsapásnak is, pedig ők is 4-3-at játszottak. Azonban az eredmény nem mond el mindent erről a mérkőzésről. Karesz nagyon jó játékkal 3-1-re vezetett, majd András nagyon belehúzott, és több 5 körös leggel megfordította az állást! Kicsit meglepő, hogy Takács Zoli 4-0-ra verte meg Budavári Zsombort, de Zsombi is végig ott volt kiszállón. Az ilyen meccsekre szokták mondani, hogy egy szoros 4-0 volt.

A legjobb 4-be jutott Kámán Lehel is, Sántha István ellenében. Ezután sor került az egy nappal korábbi körmendi döntő visszajátszására, ugyanis Lehel ismét Takács Zolival találkozott. Körmenden Taki nyert egy leget Lehel ellen, most még annyi sem. A másik elődöntő Csóka András és Kámán Csongor között zajlott. Andrásnak sikerült 4-2-re nyerni.

Az a különleges helyzet alakult ki, hogy ezen a versenyen a döntő hozta a legmagasabb színvonalat. Már a korábbi mérkőzésekre sem lehetett panasz, de a döntőben extra teljesítményt nyújtottak a srácok. Lehel az első legben egy 13 nyilassal nyitott. Erre válaszul András egy 167-es kiszállóval egyenlített, ami ráadásul 4 körös leg volt! De aztán Lehel se hagyta, egy 21 nyilas leggel 2-1-re módosította az állást, majd ezután a meccs 4. legében ő is dobott egy 4 köröst, méghozzá 144-es kiszállóval. Ezzel már 3-1-re vezetett, a következő játszmában pedig le is zárta a meccset Lehel egy 14 nyilassal, 80 pontról D20-D20-szal fejezte be. Ezzel 101,52-es átlagot ért el a döntőben! Lehel tehát két nap alatt ismét megnyert két fordulót, előnyét tovább növelte az összesített ranglistán.

Gratulálunk mindenkinek!

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában.

1. Kámán Lehel, 2. Csóka András, 3. Takács Zoltán és Kámán Csongor