Húsvét előtti MDL

Április 14-én, nagycsütörtökön rendeztük meg a következő Magyar Darts Liga fordulót, amely Szombathelyen a 3. volt az évben. Az alkalmat érdemes volt kihasználni minden versenyzőnek, hiszen Szombathelyen legközelebb csak május 20-án lesz verseny. Máshol a régióban viszont addig is lehet játszani, hiszen még Áprilisban rendez MDL fordulót a Körmendi DC és a Szomszéd DSE is.

39 nevezéssel kezdődött meg a játék, nagyjából a megszokott mezőny állt a táblák elé. 7 db 5 fős és 1 db 4 fős csoportot sorsoltunk, melyek érdekes párosításokat hoztak, több esetben körbeverések is gazdagították a napot, de minden esetben eldőlt a sorrend. A színvonalat emelte többek között Dobos Dávid 13 nyilas lege a csoportjában. A főtáblán a csoportelsők játék nélkül jutottak rögtön a legjobb 16 közé, míg a másodikok egy-egy harmadik helyezettel küzdöttek meg ezért az eredményért. Már itt kialakult olyan összecsapás, mint Kámán Csongor és Budavári Zsombor párharca. Ezt most Zsombi nyerte 4-3-ra, azután, hogy a csoportból csak harmadikként sikerült továbbjutnia. Zsombi ezután pedig Lehellel találkozott, ellene már nem sikerült nyerni. Érdekesség, hogy a 8 csoportelsőből 5-en vereséget szenvedtek a 16 között, talán annak is köszönhetően, hogy ellenfeleik folyamatosan játékban voltak, ők pedig pihentek, ugyanakkor több csoportban sem a legesélyesebbnek vélt játékosok végeztek az első helyen.

A legjobb 16 között csak egy meccs alakult szorosabban 4-1-nél, Mányoki Krisztián és Kovács Zsolt küzdött a döntő legig. Krisztián vezetett 3-1-re, de kiszállóhibái miatt végül Zsolti nyert 4-3-ra. A legjobb 8-ban még izgalmasabbá vált a verseny, hiszen Kozmor „Duda” József magas színvonalú játékkal múlta felül Dobos Dávidot 4-2-re. A magas színvonal még inkább jellemző volt Kámán Lehel és Csóka Dani meccsére, amit ugyan Lehel nyert 4-1-re, de a 12 éves Dani folyamatosan nagyobbnál nagyobb körökkel késztette Lehelt óriási csatára, és mindössze 1-1 duplára dobott nyílon múlottak a legek.

A legjobb 4 között az említett meccsek győztesei: Duda és Lehel csapott össze a felső ágon. Nem maradtunk izgalmak nélkül ekkor sem, hiszen döntő legig tartott ez a mérkőzés is, végül Lehelnek ezt is sikerült behúznia. Eközben, ha nem is olyan szoros eredményekkel, de az alsó ágon is folytak az események. A döntőbe jutásért Kovács Benjámin és Csóka András dobott, elnökünk 4-1-re behúzta azt a találkozót.

A döntőt Lehel és András játszotta. Lehel folytatta magabiztos játékát, és még leget sem engedett Andrásnak. Ezzel Lehel holtversenyben átvette a vezetést az összesített ranglistán, miközben Kovács Benjámin a 3. helyre csúszott vissza. Lehel és András is 112 pontot és 2 első helyezést gyűjtött össze az eddigi 6 forduló során a régióban.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában.

1. Kámán Lehel, 2. Csóka András, 3. Kozmor József és Kovács Benjámin