Nagy létszámmal folytatódott a Goldfisch Open versenysorozata

Nagy sikere volt saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Open 3. fordulójának, hiszen 45 játékos állt a táblák elé április 3-án, ami idén eddig holtversenyben a legmagasabb létszám volt. Ezúttal is szerte a környékről érkeztek versenyzők, többen most először próbálták ki magukat nálunk.

A küzdelmek 5 db 6 fős és 3 db 5 fős csoportban kezdődtek meg. A nagy létszámú csoportoknak köszönhetően mindenkinek volt lehetősége 4-5 emberrel játszani. Sok csoportban találkoztak egymással olyan játékosok, akik korábban még nem játszottak, nem ismerték egymást, de voltak versenyről versenyre visszatérő párosítások is. Sok esetben nagyon izgalmasan alakultak a csoportok a pontegyenlőségeknek köszönhetően.

A 32-es főtáblára minden csoportból négyen jutottak tovább. Már a 32 között több esetben olyan párosítások adódtak, akik a korábbi fordulók egyikén is összekerültek. Az első fordulóhoz hasonlóan most is a legjobb 16 között találkozott Csóka András és Dobos Dávid. A meccs eredménye is ugyanaz lett, mint 8 héttel korábban: Dávid nyert 4-2-re. Dávid azonban az ezt megelőző meccsén a 32 között nagy ellenállásba ütközött Csóka Dani ellen, komoly hátrányból sikerült visszahoznia és megnyernie azt a mérkőzést 4-3-ra.

Kiemelendő Szolnoki-Vaskó Angéla teljesítménye, aki csoportelsőként jutott tovább, majd egészen a legjobb 8-ig menetelt, ahol Takács Zoltán ellen veszített. Az alsó ágon Farkas Ferencnek sikerült hoznia 4-3-ra a meccseit: Szabó András és Kovács Zsolt ellen is, ezzel a legjobb 4 közé dobta magát. Ott Ágoston Károllyal mérkőzött meg, akinek szintén nem volt könnyű ága, hiszen Budavári Zsombort és Kámán Csongort is le kellett győznie. Ezek után a sikeresen megvívott meccsek után Farkas Feri sem jelentett Karesznek akadályt a döntőbe jutáshoz.

Ha újra a felső ágra tekintünk, a legjobb 8 között Dobos Dávidnak sikerült legyőznie Kámán Lehelt is 4-3-ra, így Takács Zoltánnal került össze az elődöntőben. Zoli az eredmény alapján ugyanúgy megizzasztotta Dávidot, de végül klubunk fiatal játékosa 4-3-ra behúzta ezt a találkozót. Ez pedig azt eredményezte, hogy két fiatalember: Dobos Dávid és Ágoston Károly vívta a döntőt a hosszú nap végén. A 2. fordulót megnyerő Karesznek Dávid ellen a döntőben most nem jött ki a lépés, Dávid 4-2 arányban győzni tudott. Így összességében egy szombathelyi, egy Szombathelyen versenyző zalai, és két körmendi dobogósunk lett.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy volt a versenynek extra díjazása is. A legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállóval lehetett elnyerni a különdíjat. Nem kis meglepetés történt e téren, hiszen a kőszegi Mészáros Attila, akinek ez volt az első versenye nálunk, egy csoportmérkőzés során Budavári Zsombor ellen egy 145-ös befejezést mutatott be! Ennél magasabb kiszálló pedig már nem született a verseny hátralévő részében. Ezen a fordulón is bizonyítva lett tehát, hogy bárkinek bármikor összejöhet egy magas kiszálló!

Gratulálunk minden Résztvevőnek az eredményekhez!

A forduló eredménylistája ITT, a versenysorozat aktuális állása ITT tekinthető meg. További fényképeket pedig a galériában érdemes keresni.

1. Dobos Dávid, 2. Ágoston Károly, 3. Farkas Ferenc és Takács Zoltán, legmagasabb kiszálló: Mészáros Attila (145)