Ismét táblák elé álltak a dartsosok

Március 23-án, szerdán rendeztük meg a következő fordulóját a Magyar Darts Liga versenysorozatnak. A Nyugat-dunántúli régióban összesítve a negyedik, míg nálunk Szombathelyen a második fordulóról volt szó.

Összesen 31 játékos nevezett a versenyre, többségben a szombathelyi klub játékosai, de szokásos módon érkeztek Körmendről, Sopronból, Jákról is. 7 db 4 fős és 1 db 3 fős csoport került kialakításra. Mindből két ember juthatott tovább. Ahogyan a Magyar Darts Szövetség adatbankjában is látható, több csoportban is körbeverések keletkeztek, így a csoportmeccsek minden egyes legének komoly szerepe volt a sorrend kialakulásában. Nem egy helyen nem az első helyen jutott tovább az erősebbnek vélt játékos, így a csoportok újrasorsolásakor különösen nagy jelentősége volt, hogy ki milyen ellenfelet kap.

Az egyenes kieséses szakaszban már csak 16 résztvevő maradt, így elkerülhetetlen volt, hogy hamar találkozzanak a legjobbak. Csóka András útja a legkiemelkedőbb, hiszen a 16 között Kámán Csongorral került össze, akit 4-2-re le is győzött. Ezután Kámán Lehellel kellett megmérkőznie, akit szintén felülmúlt, 4-1-re. Ha ez még nem lett volna elég, az elődöntőben pedig Kámán Alex várt Andrásra. Andrásnak a legfiatalabb Kámán ellen már nem sikerült a bravúr, 4-1-re kikapott.

A másik elődöntőben a február 18-ai fordulóhoz hasonlóan ismét Kovács Benjámin és Kovács Zsolt találkozott. Februárban a jáki Kovács Zsolt nyert, most pedig a szombathelyi színekben játszó Benji vette sikerrel az akadályt, 4-3-as győzelemmel. Zsolti 170-es kiszállóval fejezte be az első leget ezen a meccsen, és 3-1-es vezetésre tett szert, de Benji mégis fordítani tudott ebből a hátrányból. Így végül Kovács Benjámin-Kámán Alex döntőt rendeztünk. Alex a március 13-án rendezett jáki darts openen elért 2. helyezéssel is bizonyította tudását, most pedig „az i-re is feltette a pontot”, és meg is nyerte a döntőt 4-2-re. Alex 74,09-es, míg Benji 71,59-es átlagot ért el ezen a meccsen.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A versenyről készült képek megtekinthetőek a galériában.

1. Kámán Alex, 2. Kovács Benjámin, 3. Kovács Zsolt és Csóka András