Új győztest avattunk

Nincs sok szünet a versenyeink között, március 5-én el is érkeztünk saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Open 2. fordulójához. Ráadásul a verseny új győztest hozott.

A nevezők létszáma egy kicsit alulmúlta a várakozásokat, de így is 32 résztvevővel kezdődött meg a forduló a Haladás Sportkomplexumban, 8 db 4 fős csoportban. Érkeztek versenyzők szokás szerint szerte a környező településekről, de még Budapestről is. A csoportsorsolás szeszélyének köszönhetően több esetben egy helyről, együtt érkező játékosok kerültek össze. A létszámból adódóan minden csoportból hárman továbbjutottak. A csoportelsők rögtön a legjobb 16 közé, míg a másodikok egy-egy harmadikkal küzdöttek meg ezért az eredményért.

A főág is szokás szerint izgalmasan alakult. Köszönhetően annak, hogy a legutóbbi versenyeinken is diadalmaskodó Kámán testvérek most nem vettek részt, többeknek esélye nyílt egy dobogós helyezésre. Ágoston Károly már a legjobb 16 között összekerült Dobos Dáviddal, és 4-2 arányban Karesznek sikerült győzni, ezután pedig Budavári Zsombor ellen is sikerrel vette az akadályt. Kovács Zsolt ismét összekerült Csóka Danival, ezúttal a legjobb 16 között. A február 18.-ai MDL fordulón nagyon izgalmasan alakult a meccsük, most Zsolti 4-1-re nyert. Ezután pedig Sántha István legyőzésével ő is a 4 közé jutott. A másik ágon Kovács Benjámin ismét dobogóra állhatott annak köszönhetően, hogy Horváth Imrét legyőzte a legjobb 8 között, Takács Zoltán pedig Csóka Andrással játszott eközben egy szoros, 4-3-as meccset, ezúttal Zolinak sikerült nyernie Andrással szemben.

Így alakult ki a legjobb 4 párosítása, ahol az Ágoston Károly-Kovács Zsolt és a Takács Zoltán-Kovács Benjámin mérkőzések egyaránt döntő legig elmentek, és 4-3-as eredményt hoztak. A döntő már nem alakult ilyen szorosan, ott Ágoston Karesz 4-1-re verte Takács Zolit, ezzel megszerezte első győzelmét a versenyeinken.

Nem feledkezhetünk meg a legmagasabb kiszállóért járó különdíjasunkról sem. Szabó András egy 160-as befejezést mutatott be a Csóka Dani elleni csoportmérkőzés során, ennél nagyobbat pedig már senki nem tudott elérni a verseny hátralévő szakaszában. Szabó András egyébként azon a meccsen vereséget szenvedett, azután pedig Takács Zolitól kapott ki a legjobb 16 között.

Gratulálunk minden Résztvevőnek az eredményekhez!

További képek megtekinthetőek a galériánkban.
A forduló végeredménye ITT, az összesített ranglista aktuális állása ITT érhető el.

1. Ágoston Károly, 2. Takács Zoltán, 3. Kovács Benjámin és Kovács Zsolt, legmagasabb kiszálló (160): Szabó András