Meglepetések az első szombathelyi MDL fordulón

A február 6-án rendezett Goldfisch Open után február 18-án a Magyar Darts Liga sorozat is a kezdetét vette Szombathelyen.

A Nyugat-Dunántúlon február 4-én Körmenden rendezett első forduló után a másodikkal folytattuk a versenysorozatot a Haladás Sportkomplexumban a 2022-es évre vonatkozóan. Év elején, februárban mindig nagy az érdeklődés a darts versenyek iránt, ezúttal 35 résztvevővel indultak meg a küzdelmek, ami egy kicsit elmaradt a várakozásainktól. 4 és 5 fős csoportok lettek sorsolva, mindből 3 fő juthatott tovább. A csoportelsők rögtön a 16 közé érkeztek meg, míg a másodikok játszottak egy plusz kört egy-egy harmadikkal. Ismét szót kell ejteni arról, hogy voltak versenyről versenyre visszatérő csoportbeli párosítások, például már megint össze lett sorsolva egy halálcsoportba Budavári Zsombor, Csóka András és Szabó András, ráadásul csoportjukat még Torda Tibor is erősítette Németh Péter mellett. Ebben a csoportban egy körbeverés is kialakult: Csóka András, Szabó András és Torda Tibor azonos ponttal és legaránnyal végzett. Mivel a mini táblázatuk szerint sem lehetett dönteni, a Nyugat-dunántúli aktuális ranglista alapján kellett meghatározni a továbbjutás sorrendjét. Ez az idei eddigi egyetlen körmendi forduló alapján történt, amit Csóka András megnyert, Szabó András 4 pontot szerzett, Torda Tibi pedig nem vett rajt részt. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy Kovács Benjámin egy csoportmeccs során dobott egy 11 nyilast, melyben 7 tökéletes, T20-as dobással indított. Ezeknek fényében folytatódott a verseny az egyenes kieséses szakasszal.

További izgalmakra és érdekes eredményekre került sor itt is. A legjobb 16 között Csóka András vereséget szenvedett a jáki Kovács Zsolttól, aki ezután a 12 éves Csóka Danival találkozott, ami alighanem a nap legemlékezetesebb párharca volt. Dani ezelőtt Németh Albertet győzte le 4-0-ra, majd az sem volt semmi, amit Kovács Zsolt ellen dobott. Zsolti ellen 3-1-es hátrányból hozta vissza a meccset Dani 3-3-ra, majd a döntő legben több száz pontos előnyre tett szert! A sorozatos 100 feletti dobások után végül 56 pontról leért 9 pontra, amivel meggyűlt a baja Daninak. A hatalmas előny ellenére sem sikerült bedobnia a kiszállót, a végén már a D1-et, közben Zsolti leért és kidobta a sajátját. Ismét csak azt tudjuk mondani minden darts kedvelőnek, hogy addig nincs vége egy meccsnek, amíg a duplát be nem dobják.

A legjobb 8 között találkozott a két testvér, Kámán Lehel és Kámán Csongor. Ezúttal Csongor nyerte a találkozót 4-3-ra. Csongor pedig bizonyította, hogy nem véletlenül nyert, hanem komoly játéktudásról van szó, és az elődöntőben a Szomszéd DSE játékosát, Torda Tibort is felülmúlta 4-3-ra, aki azelőtt Dobos Dávidot győzte le. Így a döntőben Kovács Zsolttal csaphatott össze, aki a másik elődöntőben Kovács Benjámint verte. Csongor a döntőben kevésbé kényszerült olyan szoros meccsre, mint az előző kettő volt neki, 4-1-re legyőzte Zsoltot.

Gratulálunk minden helyezettnek!

A versenyről készült további képek elérhetőek a galériánkban.

1. Kámán Csongor (SZDCSE), 2. Kovács Zsolt (JSZSE), 3. Kovács Benjámin (SZDCSE) és Torda Tibor (Szomszéd DSE)