Kámán Lehel folytatta menetelését

Elérkeztünk egy újabb évhez, február 6-án pedig elérkeztünk az első Szombathelyen rendezett versenyhez, nevezetesen a Goldfisch Darts Open 1. fordulójához.

Klubunk saját rendezésű versenysorozata a Goldfisch Horgászbolt támogatásának köszönhetően idén is a Goldfisch Darts Open nevet viseli, amelynek első fordulóját rendeztük meg a 2022-es évben. Versenyekből azonban eddig sem volt hiány az év eddigi szakaszában, hiszen február 4-én, pénteken a Magyar Darts Liga vette kezdetét Körmenden a Nyugat-Dunántúli régióban, 5-én, szombaton pedig a Szomszéd Darts Sportegyesület rendezett open versenyt, ahol szintén képviselte magát a Szombathelyi Darts Club SE. Országos szinten pedig túl vagyunk egy Soft és egy Steel Diamonds Darts Cupon, egy utánpótlás, egy csapatbajnoki fordulón és a Steel Nemzeti Bajnokság első fordulóján. Utóbbit különösen nagy eseményként könyvelhette el a klub, hiszen éljátékosunknak, Kámán Lehelnek sikerült megszereznie az első helyezést! Lehel ezután tovább „menetelt”, a Szomszéd Darts Sportegyesület által rendezett opent is megnyerte, majd hazai pályán a Goldfisch Openen is diadalmaskodott.

Nem kevés, 45 résztvevővel vágtunk bele mi is a versenyszezonba a Haladás Sportkomplexumban vasárnap délután. Érkeztek versenyzők Soprontól Körmenden át Nagykanizsáig szerte a környékről, de még Budapestről is. A csoportküzdelmek 5 db 6 fős és 3 db 5 fős csoportban kezdődtek meg, minden csoportból 4 játékos jutott tovább a 32-es főtáblára, ahol egyenes kieséssel folytatódott a csata. Előfordultak versenyről versenyre visszatérő párosítások is, de sokan most találkoztak egymással először versenyhelyzetben.

Érdemes megemlíteni, hogy a legjobb 4 helyezettből 3 az „A” halálcsoportból került ki. Dobos Dávid, Budavári Zsombor, és klubunk korábbi elnöke, Pálos Tamás is ebből érkezett. Dávid és Zsombi a csoportmeccs után újra megküzdött, amikor ismét Dávid nyert, de Zsombinak a 3. helyezés is szép a közelmúltbeli formavesztését követően. Pálos Tamás pedig Kámán Lehellel csapott össze az elődöntőben, ez a meccs Lehel sikerét hozta.

A döntőt klubunk két talán jelenleg legjobb formájában lévő játékosa játszotta egymással. Lehel 3-1-es vezetésre tett szert, majd ezután Dávid átvitt értelemben a verseny legnagyobb „dobását” produkálta, ugyanis 150 pontra dobott 3 db piros bullal oldotta meg a leget! Ezzel a legmagasabb kiszállóért járó különdíjat is elnyerte, amit eddig a pillanatig Németh Albert tartott egy 137-es befejezéssel (T19 D20 D20). Dávid ezután felzárkózott 3-3-ra, majd a döntő leget végül Lehelnek sikerült behúznia egy 15 nyilassal, amely lehetett volna akár 13 is, ha nem hibáz el több nyilat a duplára. Lehel ezzel folytatta győzelmi sorozatát.

Kiemelendő továbbá a 12 éves Csóka Dani teljesítménye, aki a nagykanizsai Free Hill Darts Clubból érkező, hasonló korú Rácz Levente után édesapját, Rácz Tibort is legyőzte. Dani 3-2-es állásnál 185 pontra dobott 171-et (T19 T19 T19), majd egyetlen nyíl elég volt a következő körben a győzelméhez! Ezután éppen Lehel ellen maradt alul, a negyeddöntőben.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A verseny végeredménye elérhető ITT.

A készült fotók megnézhetőek a galériában.

1. Kámán Lehel, 2. Dobos Dávid, 3. Pálos Tamás és Budavári Zsombor