Végéhez ért a Goldfisch Open 2021-es versenysorozata

A 8 fordulóból álló Goldfisch Darts Open utolsó játéknapját rendeztük meg november 13-án, szombaton a 2021-es szezonban.

Az előző fordulókhoz hasonlóan most sem volt hiány érdeklődésből, 31 nevezővel indult el a megmérettetés. Nagyjából a szokásos mezőny állt fel, a hazai játékosok mellett Sopronból, Körmendről és Pápáról is érkeztek többen. Az első hét forduló úgy alakult, hogy az összesített ranglista első két helye már eldőlt, függetlenül attól, hogy milyen eredmény születik az utolsón. Az összesített első helyet már nem lehetett elvenni Alexits Tamástól, a második helyet pedig Csóka András biztosította be magának. A bronzéremre viszont még több embernek is esélye volt, ennek fényében kezdődött meg a küzdelem 7 db 4 fős és 1 db 3 fős csoportban, melyekből ketten juthattak tovább.

A legjobb 16 között a Dobos Dávid-Budavári Zsombor összecsapás bizonyult a legfontosabbnak, hiszen a két fiatal versenyzőnk közül a győztes nagyon közel kerülhetett az összesített 3. helyezéshez, a vesztesnek viszont elszállt az esélye. A meccset Dávid 4-1-re megnyerte. Talán meglepetés, hogy szintén a 16 között Csóka András kikapott a körmendi Bertalan Lászlótól. Laci ezután Habda Bálintot 4-3-ra legyőzve a legjobb 4-ig menetelt, ahol Dobos Dáviddal találkozott. Laci Dávid ellen is mindent beleadott: 130-as, 124-es és 97-es kiszállókat dobott meg, végül 4-3-ra maradt alul. A másik ágon a pápai Borbély András menetelt, aki kölcsönjátékosként a Szombathelyi Darts Club SE steel NB1-es csapatát erősítette, és segítette hozzá a csapatbajnoki aranyéremhez felnőtt és ifi korosztályban egyaránt a Goldfisch Opent megelőző hétvégén. Az egyébként Steel Magyar Kupa 2. helyezett Borbély András ezúttal Kállay Eszter, Sántha István és Kovács Benjámin legyőzésével jutott a döntőbe, ahol Dobos Dávid várta. A döntő tehát két fiatal tehetség között zajlott. Az élet úgy hozta, hogy most Andrásnak jött ki jobban a lépés, és 4-1-arányban felülmúlta Dávidot, aki az elért eredményével megszerezte az összesített ranglistán a 3. helyezést.

A legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszálló versenyről versenyre díjazva volt a Goldfisch Horgászbolt jóvoltából, és ezúttal sem maradt el. Az ezért járó különdíjat Galambos Bence nyerte el egy 139-es befejezéssel, amelyet még a csoportkörben dobott Németh Csaba ellen.

Az összesített első három helyezetten, és a magas kiszállón kívül a Budavári család által felajánlott sajtcsomaggal díjaztuk az egész év során legtöbb 180-at dobó játékost is. Az év végi összesítésben 14-14 180-as kör került Alexits Tamás és Csóka András neve mellé is, így osztoztak a nyereményen.

Gratulálunk mindenkinek az eredményekhez!

A november 13-i forduló végeredménye ITT érhető el.
A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában.

1. Borbély András, 2. Dobos Dávid, 3. Bertalan László és Kovács Benjámin, legmagasabb kiszálló: Galambos Bence (139)