Kámán Lehel győzelmével zárult az MDL idény

Mégpedig kétféle értelemben is. Amellett, hogy Lehel már az utolsó forduló előtt matematikailag is megnyerte az évad összesített ranglistáját a Nyugat-dunántúli régióban, a záró, október 22-i szombathelyi megmérettetésen is bezsebelte a győzelmet.

De ne szaladjunk előre ennyire, nézzük, mi is történt a versenyen, hiszen izgalomból, jó játékból, emlékezetes pillanatokból ezúttal sem volt hiány. 30 nevező gyűlt össze a 2021-es év utolsó Magyar Darts Liga fordulóra a régióban. A hazaiak mellett körmendiek, soproniak és zalaegerszegiek álltak a táblák elé. 6 db 4 fős és 2 db 3 fős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. Halálcsoportnak ígérkezett a H csoport: Dobos Dávid, Csóka András, Budavári Zsombor és Szabó András négyessel. Az erős játékot bizonyítja, hogy többen is rádobtak például a 160-as kiszállóra, a D20 milliméterekkel maradt ki. A 16-os főtáblára a csoportok legjobban teljesítő 2 versenyzőjéből alakult ki. Egy körbeverés miatti újrajátszás is bonyolította a dolgot, első körben Marton Olivér, Mányoki Krisztián és Kámán Alex végzett ugyanolyan eredménnyel a csoportban.

A legjobb 16 között a legkomolyabb, döntőbe illő párosítás alighanem a Kámán Lehel-Csóka András összecsapás volt. András azután, hogy másodikként továbbment a halálcsoportból, megkapta Lehelt, aki előtt fejet is kellett hajtania. A legszorosabb és leghosszabb találkozó pedig a Radasits Márk-Farkas Ferenc (4-3) volt. A legjobb 8 között már komoly meccsek alakultak, a legjobb 4 között pedig ez csak fokozódott. Mind a 4 elődöntős szombathelyi színekben induló versenyző volt. A felső ágon Ágoston Károly és Dobos Dávid csapott össze, ez volt a fiatalok csatája. Habár Dávid 4-2-re nyert, mégis Karesz alkotott emlékezetesebbet. Egyik nyert legét 120-as kiszállóval fejezte be, méghozzá D20 D20 D20-as megoldással! A másik kiszállójával pedig a Goldfisch Horgászbolt különdíját érte el, ez egy 132-es checkout volt. (25, T19, BULL) A másik elődöntő testvérek között zajlott: Lehel és Csongor között. Ezen a meccsen Lehel 3-1-es vezetésénél Csongor egy 130-as, bullos kiszállóval szépített. Az utolsó legben azonban Lehel lezárta a találkozót. A döntőben így Kámán Lehel és Dobos Dávid csapott össze. Dávid ekkor már nem tudta azt a játékot nyújtani, mint korábban, így meglehetősen simán, 4-0-ra nyert Lehel.

Gratulálunk minden Helyezettnek és köszönjük mindenkinek az egész éves részvételt!

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériánkban.

1. Kámán Lehel, 2. Dobos Dávid, 3. Ágoston Károly és Kámán Csongor